Şifremi Unuttum

Klimik 5. Hepatit Akademisi Gerçekleştirildi

Klimik 5 Hepatit Akademisi Gerçekleştirildi

Klimik 5.Hepatit Akademisi gerçekleştirildi

iha 23

1 Şubat 2017

İhlas Haber Ajansı, Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları (Klimik) Derneği’nin Viral Hepatit Çalışma Grubu tarafından 5.’si Bursa’da düzenlenen Hepatit Akademisi’ne geniş yer verdi.

KLİMİK, 5.Hepatit Akademisi gerçekleştirildi

Haberde, Bursa’da gerçekleştirilen 5. KLİMİK Hepatit Akademisine Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalından Doç. Dr. Kaya Süer ve Prof.Dr. Murat Sayan’ın da katıldığı bildirildi.

Prof.Dr. Murat Sayan ile Doç. Dr. Kaya Süer’in yaptıkları ortak açıklamada, “Uzun yıllardır hasta tedavisinde kullanılan interferon ve ribavirin kombinasyonları ile tedavide başarı oranı genellikle yüzde 55-70 seviyesinde olarak saptanmaktaydı. Günümüz tıbbında her gün ortaya çıkan yeniliklerden bir tanesi de hepatit C tedavisinde kullanılan yeni Direkt Etkili Antiviraller grubu ilaçlardır. 2012 yılından bu yana dünyada kullanılmaya başlayan bu ilaçlar ile tedavi başarı oranları yüzde 96-100 oranlarına ulaşmıştır. Bu tedavi başarı oranları ile aşısı olmayan bir hastalık olan hepatit C virusuun dünya üzerindeki sıklığı giderek azalacaktır. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre dünyada 170 milyon insan hepatit C virusuyla infektedir. Önümüzdeki dekatlarda bu sayı mevcut yeni tedavi yöntemleri sonucu bulaşmanın azalmasıyla doğru orantılı olarak azalma gösterecektir ” denildi.

KLİMİK Viral Hepatit Çalışma Grubunun daha önceden yayınladığı Kronik Hepatit C Uzlaşı Raporu ise özellikle tedavi seçenekleri açısından güncelliğini kaybettiği için yeni uzlaşı raporu hazırlıklarının da 5.Hepatit Akademisinde ele alındığı belirtilen açıklamada, günümüzdeki yeni tedavi seçeneklerini kapsayacak olan bu uzlaşı raporunun ise Nisan 2017 de yayınlanmasının beklendiği vurgulandı.

Haberin Tam Metni için [Tıklayınız]