Şifremi Unuttum

Yemen’de Kolera Salgını Giderek Yayılıyor

Yemen'de Kolera Salgını Giderek Yayılıyor

Yemen’de kolera salgını giderek artıyor

TRT HABER logo

17 Aralık 2016 Cumartesi

Yemen’de iç savaş sürerken açlığın felaket boyutuna ulaştığı, temiz su sıkıntısı kaynaklı ölümlerin de giderek arttığı bildiriliyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Yemen Temsilciliği tarafından yapılan açıklamaya göre Yemen’deki kolera salgını 15 vilayete sıçradı ve şu ana kadar 10 bin 184 kişide salgın şüphesine rastlandı.

Açıklamada toplam 156 kişide kolera tespit edildiği ve hastalık nedeniyle 92 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kolerayla mücadele önlemlerinin artırıldığı vurgulanırken, son 2 günde ishal ve kolera tedavisi için 4 sağlık merkezinde kullanılmak üzere tıbbi malzemelerle dolu iki kamyonun bölgeye gönderildiği bildirildi.

DSÖ, daha önceki açıklamalarında kolera yüzünden 11 kişinin öldüğünü, şiddetli ishal nedeniyle de ölenlerin olduğunu bildirmişti. Örgüt bu açıklamasıyla ishal vakalarını da koleradan ölenlerin sayısına ekleyerek, 92 kişinin bu virus sebebiyle hayatını kaybettiğini belirterek bilgileri güncelledi.

DSÖ, halkın üçte ikisinin temiz suya ulaşamadığı Yemen’de endemik olarak görülen şiddetli sulu ishalin özellikle bebekler ve öğrenciler arasındaki en yaygın ikinci ölüm nedeni olduğunu ifade etmişti.

Haberin Tam Metni için [Tıklayınız]