Şifremi Unuttum

‘Cin Hastanesi’ Kapatıldı

'Cin Hastanesi' Kapatıldı

‘Cin Hastanesi’ kapatıldı

5 Aralık 2016

Hürriyet‘in haberine göre, “Cin Hastanesi” veya “Manevi Şifa Merkezi” olarak çalıştırıldığı iddia edilen merkez, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün yaptığı inceleme kapsamında süresiz kapatıldı. Sözde hastane Facebook’ta kendisini “Türkiye’nin ilk büyü bozma ve musallat tedavi merkezi olan merkezimizde sorunlarınıza önce uzaktan bakım yapıp sonra davet ediyoruz. Uzaktan seanslarımızla nokta atışları yapmaya devam ediyoruz” diye tanıtıyordu. Cin çıkartmak için seans başı 400 TL, büyüme bozma için 200 TL isteniyordu.

Anadolu Ajansı muhabirinin, İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen inceleme kapsamında, Küçükçekmece İlçe Sağlık Müdürlüğü, polis ve zabıta ekipleri, İkitelli’de bulunan söz konusu merkeze gitti. Ekipler, ruhsatsız ve yetkisiz olduğu tespit edilen merkezi mühürleyerek, süresiz olarak kapattı.

 “NE İDİĞİ BELİRSİZ ŞEYLERİ KULLANMASINLAR”

İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, Sağlık Bakanlığı ya da İl Sağlık Müdürlüğünce onaylanmış, ruhsatlanmış sağlık tesisleri haricindeki yerlerin sağlığa ciddi zararlar vereceğine işaret ederek, “Biz onlara sağlığı en iyi şekilde sunacak kurum ve kişileri ruhsatlandırıyoruz, yetkilendiriyoruz. Kesinlikle bu tür yerler, vatandaşlara zarar veriyor. Bazı uygulamaları, ilaç dedikleri ne idiği belirsiz şeyleri  kullanmasınlar. Sonra böbrek, kalp, karaciğer yetmezlikleriyle, ölüme sebebiyet veren hususları görüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

GELENEKSEL  TIP DA  DENETLENİYOR

Memişoğlu, şöyle devam etti :”Maalesef insanların duygularını, mağduriyetlerini, düşkünlüklerini kullanan insanlıktan nasibini almamış kişiler çıkıyor. Bu tür yerlerin sağlığı kaybettirme oranı çok daha yüksek yerler. Elimizdeki tüm personelle, ilçe sağlık müdürlüklerimizle bu tür kaçak, izinsiz, ruhsatsız yerlerin tespitine çalışıyoruz ama halkımızdan da aynı anda bu yerleri tespit edip, gördüklerinde bize bildirmelerini istiyoruz.”

Kemal Memişoğlu, geleneksel tıp ile ilgili bir yönetmelik oluşturulduğunu anımsatarak, geleneksel tıbbın da artık Bakanlık tarafından kontrol edilebilen ve denetlenen bir alan olduğuna işaret etti. Bakanlığın bu anlamdaki başvuruları incelediğini ve komisyondan çıkan karar doğrultusunda da bu alanda hizmet verecek alanlara yetki veya ruhsat verildiğini kaydeden Memişoğlu, vatandaşların iş yeri ruhsatı, izin belgesi ya da bir ilacın kullanılmasıyla ilgili belgeleri görüp, sorma hakkı olduğunu da sözlerine ekledi.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDULAR

İstanbul İkitelli’de iki hafta önce ‘Manevi Şifa Merkezi’ adıyla tabela asılan 5 katlı binada metafizik, bioenerji, hacamat (bardak çekme), sülük tedavi, ruhsal terapi yazıları dikkat çekiyor. Türkiye’nin ilk büyü bozma ve cin çıkartma merkezi olduklarını iddia eden sözde cin hastanesinin sosyal medyadaki paylaşımları dikkat çekti.

Paylaşılan videolarda “beyaz doktor önlükleriyle”; büyü bozma, astral seyahat, manuel terapi, akupunktur, iskelet sistemini düzeltme, hacamat (bardak çekme), sülük tedavisi ve manevi ameliyat hizmetler verildiği savunuluyor. Sosyal medyada merkezin onaylı olduğunu iddia ediliyor.

Hürriyet_Logo_Küçük
Haberi için [Tıklayınız]

Anadolu_Ajansı_logo

 

Haberi için [Tıklayınız]