Şifremi Unuttum

‘Anayasa Mahkemesinin Kararını Doğru Bulmuyorum’

Anayasa Mahkemesinin Kararını Doğru Bulmuyorum

“Anayasa Mahkemesinin kararını doğru bulmuyorum”

Habertürk logo

17 Kasım 2016

Habertürk’ün haberine göre Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anayasa Mahkemesinin “Aşı olmak bireysel bir karardır” kararını doğru bulmadığını belirterek, “Türkiye’de bizim aşılamayla ilgili bir sorunumuz yok. Bunun için yeni bir kanuni düzenlemeye de ihtiyacımız yok.” dedi.

Türkiye’de aşılama oranlarının çok yüksek olduğunun altını çizen Akdağ, şunları söyledi:

“Aşılama oranlarımız yüzde 98-99 seviyesinde. Avrupa’dan da daha ileri bir aşılama yüzdesine sahibiz. Vatandaşımız da bu konuda yeterli farkındalık oluşmuş durumda.

Anayasa Mahkemesinin kararını yanlış buluyorum. Bunu daha önce de ifade ettim. Anayasa mahkemeleri de yanlış yapar. Onların da yanlışlık yapma lüksleri vardır. Anayasa Mahkemesinin kararları uyulması gereken kararlardır. Başvuru, ferdi bir başvuruydu. Biz de o ferdi başvuruya uyduk. Şu anda bu farkındalık çok yüksek olduğu için, herhangi bir kanuni düzenlemeye ihtiyaç görmedik. Vatandaşımız, bu işin farkında. Bir zorluk çekmiyoruz.”

Anayasa Mahkemesi’nin 26 Ekim 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararıyla birlikte zorunlu aşı sorunu yeniden gündeme gelmişti. Anayasa Mahkemesi, anne babası istememesine karşın, yeni doğan bebeğe çocukluk dönemi aşılarının uygulanmasının hak ihlali olduğuna hükmetmiş, topuk kanı alınması ise ihlâl sayılmamıştı.

Haberin Tam Metni için [Tıklayınız]

28 Ekim Tarihli İlgili Haber için [Tıklayınız]