Şifremi Unuttum

Sivilleşen Askeri Hastanelerle İlgili İddialar Sürüyor

Sivilleşen Askeri Hastanelerle İlgili İddialar Sürüyor

Sağlık Bakanı GATA iddialarını yanıtladı

iha 23
30 Eylül 2016

Bakan Akdağ, Sağlık Bakanlığına devredilen 30 askeri hastane ve 3 askeri eğitim hastanesi hakkındaki iddiaları yanıtladı.

Akdağ, bu hastanelerde askeri personele bakılmadığı iddialarına “Bütün bu hastanelerde hizmet önceliği askerlerimizde, gazilerimizde ve şehit ailelerimizdedir. Bu hastanelerin doluluk oranı yüzde 10 civarındaydı. Biz bu güne kadar verilmiş olan hizmeti daha da kaliteli hale ve verimli hale getirmeye çalışıyoruz. TSK’nın sağlık ile ilgili ihtiyaçlarını ya da cephe ihtiyaçlarını görmek üzere silahlı kuvvetlerde onların talep ettiği kadar personeli bu kararname TSK’ya bırakmıştır. Onlara bu hizmetleri devam ettirecekler” ifadeleriyle cevap verdi. Sivil GATA’nın son şehidi Yüzbaşı Özgür Özek” başlığıyla verilen habere de tepki gösteren Bakan Akdağ, “Bu hem ahlaksızlık hem de şerefsizliktir. Orada bu kardeşimizi tedavi eden hekimler ve personel, aynı hekim, aynı personel. Oradaki hekimler ve personel, şehit olan yüzbaşı kardeşimizi kasten mi böyle bir noktaya getirdi? Bu kadar ahlaksızlık fazla” ifadelerini kullandı.

Cerablus’ta tank içerisinde yaralanan ve şehit olan Akif Güleç’in, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmediği için şehit olduğu haberlerine ilişkin Bakan Akdağ şunları söyledi: “Bu kardeşimiz çok ağır yaralanıyor. Sivili, askeri bütün sağlık çalışanları da seferber oluyor ve ellerinden geldiği kadar bu kardeşlerimize hizmet ediyorlar. Türkiye’de geçtiğimiz aylarda çok ciddi terör saldırıları, patlamalar oldu. Siz hiç işittiniz mi bir tanesine hizmet verilemediğini. Bu kardeşimiz Adana’daki yanık merkezinde tedavi ediliyor ve yanık merkezinden kaldırılıp başka bir yere götürülmesi kendisi için risk teşkil ediyor. Bir nakil talebi yok. Çünkü tedavinin orada yapılması gerekiyor.”

Haberin Tam Metni için: http://www.iha.com.tr/haber-bakani-akdagdan-gata-elestirilerine-cevap-590712/

“Sivil GATA’nın son şehidi yüzbaşı Özgür Özekin” Haberi için: http://www.aydinlik.com.tr/sivil-gatanin-son-sehidi-yuzbasi-ozgur-ozekin

 

Terörle Mücadele Gazisi İntihar Etti

Aydınlık_24022014
2.10.2016

Turan Salcı’nın haberine göre GATA sivillesonra psikolojik yardım alamayan Gazi Erhan Atik, intihara teşebbüs etti. Eşine de ‘Artık burada kalamazsınız’ denildi.

1994’te Hakkari Çukurca’da terör örgütü PKK ile mücadele ederken yaralanan ve Sağlık Bakanlığı’na devredilen adıyla Gazi Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan Erhan Atik, borçları yüzünden sıkıntıya düştü. Psikolojik sorunlarla boğuşan gazi Erhan Atik, 28 Eylül Çarşamba gecesi çareyi intihar etmekte buldu. Meral Atik’in, eşi “Biz TSK’dan Sağlık Bakanlığı’na devredilen Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nde kalıyorduk. Burada bizimle ilgilenen askerlerin gitmesinden sonra durum çok kötüleşti. Hastanedeki eşimin yanına gidebilmek için araç istedim onu dahi vermediler. Önceden bize bu kolaylıklar sağlanıyordu. Askerler gidince eşimin derdini anlatacak kimsesi kalmadı. Eşimin intihar ettiği gün kurumda bulunan müdüre dahi ulaşamadım. Eşim bakım evinde intihara teşebbüs ettikten sonra eşyaları toplanıyor ve dışarı konuluyor. Bana eşinizin artık burada kalması yasaktır, deniliyor. Böyle rezillik olur mu? Bir gaziye bu şekilde mi değer veriliyor” dedi.

Haberin Tam Metni için: http://www.aydinlik.com.tr/sivil-gata-intihara-surukledi

 

Sivil GATA Kıbrıs gazisini kapıdan çevirdi

Aydınlık_24022014
3.10.2016

Mustafa K. Erol’un haberine göre Sağlık Bakanlığı’na devredilen Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Kıbrıs gazisi Mustafa Gümüş’ün kanser hastalığı için gerekli kanser tahlilini yapmayıp başka hastaneye git dedi.

1974’teki Kıbrıs çıkarmasına muharip olarak katılan Kıbrıs Gazisi Mustafa Gümüş̧, 10 yıldır pankreas kanseriyle mücadele ediyor. On yıldır İstanbul’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde tedavi gören Gümüş̧, adı Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilen hastanede yaptırması gereken PSA adı verilen kan tahlilini yaptıramadı. Daha önce gazinin tüm işlemleriyle ilgilenen kurumun tahlili yapamama nedeni ise bakanlığa devrin ardından yaşanan yer sıkıntısı oldu. Gazi Mustafa Gümüş̧, tahlilleri özel bir hastanede yaptırmak zorunda kaldı. Kıbrıs Gazisi Gümüş̧, tedavi sürecinde ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya geldiğini aktardı.

Haberin Tam Metni için: http://www.aydinlik.com.tr/sivil-gata-kibris-gazisini-kapidan-cevirdi

 

Sağlık Bakanı TSK’ya hangi ‘menzil’den bakıyor

Aydınlık_24022014
2.10.2016
İlker Yücel
ilkeryucel@aydinlikgazete.com


Aydınlık
gazetesinde yayımlanan başyazısında M. İlker Yücel, Sağlık Bakanı’nın açıklamasında şehit olan Yüzbaşı Özgür Özekin’in hastane işlemleriyle, Hakkari Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde kaç gün bekletildiğiyle, Şehit Uzman Çavuş Akif Güleç’in nakil problemiyle, EYP veya roketle ağır yaralanan bir askere normal bir cerrah mı yoksa harp cerrahisi uzmanı bir doktor mu daha sağlıklı müdahalede bulunur konusunda, Sıhhi Tahliye ve Tedavi Sevki’nin değiştirilip değiştirilmediği hakkında, sivil GATA sebebiyle tedavi olamadığı için 4 gün önce intihar eden Gazi Erhan Atik hakkında, GATA’nın TSK’nın elinden alınmasıyla birlikte inşa edilen bürokratik prosedürler hakkında bilgi vermediği açıklamasında bulundu. FETÖ’cülük suçlamalarını reddederek kendilerine açılan davada Sağlık Bakanlığı’nın nasıl menzilcilerin, FETÖ’cülerin üssü haline getirildiğini de gündeme getireceklerini ifade etti.

Haberin Tam Metni için: http://www.aydinlik.com.tr/saglik-bakani-tskya-hangi-menzilden-bakiyor

14463186_10153710484426650_3398578494363323731_n