Şifremi Unuttum

Kuduzun Nedeni Yarasa Değil Tilki Veya Gelincik

Arşiv.jpg

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, yarasa ısırmasından şüphelenilen olayın tilki yavrusu veya gelincik hayvanıyla ilgili olduğunu söyledi. Tedavide geç kalındığını belirten Prof. Dr. Yeşim Taşova, “Hayvan ısırdığında aşılama yapılsaydı hastamız ölmeyecekti” dedi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan 32 yaşındaki V.A. bir süre önce rahatsızlanarak Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’ne başvurdu.  V.A, tetkiklerin ardından sevk edildiği Çukurova Üniversitesi Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesinde kuduz şüphesiyle tedavi altına alındı. Tetkiklerde kuduz olduğu belirlenen V.A, hayatını kaybetti. Tarım işçisi olan V.A’nın, Karaman’da tarlada bir çadırda uyuduğu, bu sırada kendisini bir hayvanın ısırdığı belirtildi.

V.A.’nın alnından bir hayvan tarafından ısırıldıktan sonra gittiği hastanede ısırma olayından söz edip kuduz aşısı yaptırmadığını anlatan Taşova, “Çeşitli hastanelere giden V.A., bundan 12-13 gün önce son olarak bize geldi. Gerekli tedavi uygulandı ancak çok geç kalınmış. Yapılan incelemede kuduz saptandı. Hayvan ısırdığında aşılama yapılsaydı hastamız ölmeyecekti” dedi.

Haberin Tam Metni için: http://www.ntv.com.tr/saglik/tarim-iscisi-kuduzdan-oldu,uqDxGBylv02eI-tFI9YQjw