Şifremi Unuttum

Yarasanın Isırdığı Adam ‘Kuduz’dan Öldü

Yarasanın Isırdığı Adam ‘Kuduz’dan Öldü

Yarasanın ısırdığı adam ‘kuduz’dan öldü

Akşam logo
28 Eylül 2016 Çarşamba

SONER KAN – ADANA

Osmaniye’de yaşayan ve besicilik yapan 34 yaşındaki Veli Aydın, yaklaşık iki ay önce kurbanlık hayvan almak için gittiği Karaman’da alnından yarasa ısırdı. İlk başta durumu önemsemeyen Aydın, rahatsızlanınca kendi isteğiyle geldiği Adana’da kuduz olduğu ortaya çıktı. Hastane karantinaya alınıp, şahsın temas kurduğu herkese aşı yapıldı. Durumu ağır olan Veli Aydın, 11 gün süren yaşam savaşını kaybetti. Aydın, tedavi gördüğü hastanede öldü.

Besicilik yapan 34 yaşındaki Veli Aydın, kurbanlık hayvan alımı için gittiği Karaman’da alnından yarasa ısırdı. İlk başta küçük bir sıyrık diye düşündüğü yarasını önemsemeyen Aydın’a, rahatsızlanınca kendi isteğiyle geldiği Adana’da ‘kuduz’ teşhisi konuldu. Hastane karantinaya alınıp, Aydın’ın temasta bulunduğu kişilere aşı yapıldı. Durumu ağır olan Aydın ise, hastanede 11 gün süren yaşam savaşını kaybetti.

YARASA ISIRDI ÖNEMSEMEDİ

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan ve besicilik yapan 34 yaşındaki Veli Aydın, ‘Kurban Bayramı’ nedeniyle kurbanlık hayvan almak için yaklaşık iki ay önce Karaman’a gitti. Burada iddiaya göre alnından yarasa ısırdı. Yarası çok büyük olmadığı için bu durumu önemsemeyen Aydın, daha sonra Kadirli’ye geri döndü. Ancak olaydan 15 gün sonra baş ağrısı, mide bulantısı ve halsiz şikayetiyle gittiği hastanede Aydın’a ‘soğuk algınlığı’ teşhisi konuldu.

‘KUDUZ’ TEŞHİSİ KONULDU

İlaç yazılıp eve gönderilen Aydın, olaydan bu kez 45 gün sonra hayal görmeye, ışık ve sesten rahatsız olmaya başladı. Yeniden hastaneye başvuran Veli Aydın’a doktorlar herhangi bir teşhis koyamadı. Aydın, 17 Eylül’de kendi isteğiyle Adana’ya gelip, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’ne başvurdu ve Burada yapılan muayenesinde de Aydın’a ‘kuduz’ teşhisi konulup, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edildi.

11 GÜNLÜK YAŞAM SAVAŞI

Balcalı Hastanesi’nde enfeksiyon bölümünde yoğun bakıma alınan Veli Aydın’ın, burada yapılan tetkiklerinde de ‘kuduz’ olduğu kesinleşti. Durumu ağır olan Aydın hemen tedavi altına alınırken, hastane de karantina altına alındı. Aydın’ın temas kurduğu kişilerle birlikte yakınlarına ‘kuduz aşısı’ yapıldı. Ancak Veli Aydın, 11 günden bu yana tedavi gördüğü hastanede fenalaştı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan Aydın, hayatını kaybetti. Veli Aydın, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde toprağa verilecek.