Şifremi Unuttum

Fast Food Bile Antibiyotikli

Fast Food Bile Antibiyotikli

Fast food bile ilaçlı

Milliyet logo
25.09.2016

Fast food zincirlerinin gıda ürünlerinde antibiyotik kullanması, ilaca yönelik direnci artırdığı için insan sağlığını tehdit ediyor

Fast food bile ilaçlı

SÖZLERİNDE DURMADILAR
ABD merkezli kar amacı gütmeyen “Center for Food Safety”, “Consumers Union” gibi kuruluşlar tarafından yapılan araştırmalar, fast food gıdalarındaki bilinmeyen gerçekleri ortaya çıkardı. Mc Donalds, KFC, Burger King, dominos pizza gibi dev fast food zincirlerinin et ve tavuk ürünlerinde kullandığı antibiyotik oranları, sağlığı tehdit ediyor. Ünlü markalar daha önce yaptıkları açıklamada ilaçlara karşı direnç gelişmemesi için iki yıl antibiyotiksiz ürün kullanma sözü vermişlerdi. Ancak veriler, gıda zincirlerinin tersini söylüyor.

FELAKETE YOL AÇABİLİR
Yapılan araştırmalarda, Burger King, KFC, Starbucks, Dominos Pizza, Little Ceasers ve Arby’s et ve tavuk ürünlerinde kullandığı yüksek seviyedeki antibiyotik nedeniyle “zararlı besin” kategorisinde yer alırken, Subway, Mc Donalds ve Papa Johns, ürünlerindeki antibiyotik oranını söz verdikleri ölçüde düşüren gıda firmaları arasında yer aldı. Uzmanlar, antibiyotiklere karşı gelişen direncin dünya çapında ekonomik ve güvenlik açısından büyük bir faciaya yol açabileceğini vurgulayarak, tüketicileri uyarıyor.