Şifremi Unuttum

İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki 63 Doktor Hakkında Gözaltı Kararı

İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki 63 Doktor Hakkında Gözaltı Kararı

İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki 63 doktor hakkında gözaltı kararı

FETÖ soruşturması İstanbul Adli Tıp Kurumu’na da uzandı. Kurumda görevli profesörlerin de yer aldığı 63 doktor hakkında gözaltı kararı verildi.

FETÖ soruşturması, pek çok ceza davalarında olduğu gibi Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas olduğu ortaya çıkartılan davalarda da kilit bir rol üstlenen Adli Tıp Kurumu’na da uzandı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tamamı profesör ve doktor olan 63 kişi için gözaltı kararı verildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından yürütülen soruşturma kapsamında kurumda görevli tamamı profesör ve uzman doktorlardan oluşan 63 kişi için gözaltı kararı verildi.

Hakkında gözaltı kararı verilen bazı isimlerin, gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldükleri öğrenildi. Bu kişilerin emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Aynı soruşturma kapsamında daha önce de 18 kişi gözaltına alınmış, 7 kişi tutuklanmış, 11 kişi de serbest bırakılmıştı.