Şifremi Unuttum

Sağlık Bakanlığı’na Devredilen Hastaneler Hizmete Girdi

ntv_logo
Anadolu Ajansı

Sağlık Bakanlığına devredilen hastaneler hizmete girdi.jpg

Bursa’da, FETÖ’nün darbe girişimi sonrası kararnameyle kapatılan ve Bursa Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine bağlanan iki hastanede poliklinik hizmeti verilmeye ve bazı ameliyatlara başlandı

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çıkarılan ilk kararname ile Bursa’daki iki özel hastanenin Sağlık Bakanlığı’na bağlandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Özel Rentıp Hastanesi’nin Yüksek İhtisas Hastanesinin Nilüfer ek hizmet binası, Bahar Hastanesinin ise Bursa Devlet Hastanesi Osmangazi ek binası olarak hizmet verdiği, bu hastanelerde ameliyatların başladığı belirtildi.

Bursa Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Halil Karahan da “14 farklı branşta poliklinik hizmeti verilen Osmangazi ek binamızda genel cerrahi, plastik cerrahi ve üroloji ameliyatları başladı. Kısa süre içerisinde göz, kalp ve damar cerrahisi ve kadın doğum branşlarında da ameliyatlar başlayacak” ifadelerini kullandı.

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Nurhan Çelik ise Nilüfer ek binasında hastalara 20 farklı branşta poliklinik hizmeti verilmesinin yanı sıra ortopedi, üroloji ve beyin cerrahisi branşlarında ameliyatlar yapılmaya başlandığını kaydetti.

Çelik, 8 Ağustos Pazartesi gününden itibaren de genel cerrahi ve kulak burun boğaz ameliyatlarına başlayacaklarını bildirdi.