Şifremi Unuttum

Doktora Eş Durumundan Tayin Artık Yasak

Doktora Eş Durumundan Tayin Artık Yasak
Doktora eş durumundan tayin artık yasak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Biz doktorları stratejik personel kabul ediyoruz, özel sektörde çalışan eşinin yanına bundan sonra yollamayacağız.” dedi.

Hürriyet_Logo_Küçük
8 Ağustos 2016
Doktora eş durumundan tayin artık yasak

Bazı temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Bakan Akdağ, GAP Tarımsal EğitimMerkezinde çeşitli illerden geçici gelen ve kentte gebe takibi yapan sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Recep Akdağ, yeni bir Bakanlar Kurulu kararı üzerinde çalıştıklarını ve eşi başka bir şehirde çalışanlara tayinin çıkarılmasına dair önlem alacaklarını söyledi.

“ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞAN EŞİNİN YANINA YOLLAMAYACAĞIZ”

Kentin sağlık sorununu çözmek için hem hastane hemde personel anlamında çalıştıklarını belirten Akdağ, sağlık çalışanlarının bu gibi kentlerden gitmesinin önüne geçmek yeni düzenlemeler yapacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
“Yeni bir Bakanlar Kurulu kararını şu günlerde çıkarmak üzereyiz, önümüzdeki hafta muhtemelen çıkacak. O da şu, özel sektörde eşi çalışan bir doktor, eğer eşi bir sene başka bir kente özel sektörde çalışmışsa, sigortası ödenmişse, buradaki doktor onun yanına eş durumundan gidebilirdi. Bunun da tedbirini alıyoruz. Biz doktorları stratejik personel kabul ediyoruz, özel sektörde çalışan eşinin yanına bundan sonra yollamayacağız. Bu doktorlar açısından belki hakikaten onları zorlayıcı karar. Beni bağışlasın doktor arkadaşlarım ama başka da bir çaremiz yok. Ne yapıp edip buralardaki sağlık çalışanlarımızın sayısını inşallah artıracağız.”

Toplantının ardından partililerle hatıra fotoğraf çektiren Bakan Akdağ, daha sonra Şanlıurfa Valiliği Toplantı Salonuna geçerek, sağlık çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Akdağ, sağlık çalışanlarının her anlamda çok önemli hizmetlere imza attığını belirterek, gayretlerinden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

ŞANLIURFA’YA POZİTİF AYRIMCILIK

AK Parti hükümetleri olarak her anlamda önemli işlere imza attıklarını ve sağlık alanında önemli mesafe katettiklerini aktaran Akdağ, Şanlıurfa’ya ise pozitif ayrımcılık tanıdıklarını söyledi.

“ŞANLIURFA’DA GEBE ÖLÜMLERİ HALA YÜKSEK”

Bakan Akdağ, kentte gebe ölüm oranlarının yüksek olduğunu, bunun önüne geçmek için gayret ettiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

Doktora eş durumundan tayin artık yasak

“Bana göre çok hayırlı bir iş için geldiniz. Şanlıurfa, bütün çabalarımıza rağmen gebe ölümlerinin maalesef yüksek kaldığı bir il dolayısıyla buradaki personelimizle annelere yeterince yardımcı olamayacağımızı düşündük, böyle bir acil eylem planı yaptık. Bu adeta bir kriz yönetimi, böyle zamanlarda hızlı davranmak. Hepiniz mesleğiniz gereği bir anne ölümünün ne kadar trajik olduğunu bilirsiniz. Her can her beden önemlidir.Allah’ın yarattığı mukaddes bir varlıktır. Çünkü insan eşrefi mahlukattır. Yani kim olursa olsun, hangi dinden, inançtan, dilden, ırktan, yaştan fark etmez ama anne ölümü bana çok ağır gelmiştir. Allah hiç kimsenin başına vermesin çünkü anneler genellikle peşlerinde yetim çocuklarını bırakıyorlar. Çok ağır bir şey. Elimizden gelirse bizim bunu sıfıra indirmemiz lazım. Türkiye’de 2003 yılında benim ilk bakanlık dönemimde anne ölüm oranı her 100 bin hamilede 70 civarındaydı, biz bunu 15’lere kadar indirdik ama Şanlıurfa’da bu sayı daha yüksek, bu oranı dahada aşağı indirmemiz lazım onun için buradasınız.”

Akdağ, katılımcıların görüşlerini dinlediği toplantıda, hem sağlıkçıları hem de vatandaşı mutlu edecek çalışmalar yapmayı amaçladıklarını kaydetti.

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Akdağ, partililerle görüştü.