Şifremi Unuttum

Dekanlar İstifa Ediyor

Dekanlar İstifa Ediyor

Dekanlar istifa ediyor

DHA logo

19.07.2016

AKDENİZ Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, üniversitedeki 19 fakülte dekanının istifa ettiğini belirterek, bundan sonraki sürecin daha sert geçeceğini söyledi.

Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) Ankara’ya rektörler toplantısı için davet ettiği Akdeniz Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, toplantı sonrasında Türkiye’deki tüm dekanlara istifa çağrısı yapıldığını hatırlattı. Bundan sonraki sürecin daha sert geçeceğini aktaran Prof. Dr. Mustafa Ünal, “Gerek akademik, gerek idari personelden bu terör örgütüne ait kim varsa ayıklanacak” dedi.Yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürlerinin istifa etmeyeceğini söyleyen Vekil Rektör Ünal, “Emniyet ve YÖK ile sıkı işbirliği yapılarak bu illegal yapılanmadan Akdeniz Üniversitesi’ni en kısa sürede temizleyeceğiz” dedi.

YYÜ’de 15 dekan istifa etti

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) bütün devlet ve vakıf üniversitelerindeki bin 577 dekanın istifasını istemesi üzerine Van Yüzüncü Yıl Üniversitesindeki 15 dekan istifa etti.

YÖK’ün isteği üzerine YYÜ’deki 15 dekan, istifasını rektörlüğe sundu. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YÖK ile temas halinde olduklarını belirterek, “YÖK’ün ve üniversitenin elini güçlendirmek için dekanların istifasını istedik. Onlarda istifalarını sundular, YÖK’e yazımızı yazdık” dedi.

Murat ÇAĞLAR/VAN, (DHA) –

Harran Üniversitesi’nde 13 dekan istifasını sundu

ŞANLIURFA Harran Üniversitesi’nde 13 fakültenin dekanı, rektörlüğe istifa dilekçelerini iletti.

Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, tüm devlet ve vakıf üniversitelerindeki dekanlarının istifasının istemesinin ardından Harran Üniversitesi’nde görevli 13 fakültenin dekanı, rektörlüğe istifa dilekçelerini sundu

ŞANLIURFA, (DHA) –

Sütçü İmam’da 11 dekan istifasını sundu

KAHRAMANMARAŞ Sütçü İmam Üniversitesi’nde 11 fakültenin dekan ve dekan vekili, rektörlüğe istifa dilekçelerini iletti.

15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) tüm vakıf ve devlet üniversitelerindeki dekanların istifasını istemesinin ardından Adıyaman Üniversitesi’nde görevli 11 fakültenin dekan ve dekan vekili, rektörlüğe istifa dilekçelerini iletti.

Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)

Adıyaman’da 13 dekan istifasını sundu

ADIYAMAN Üniversitesi’nde 13 fakültenin dekanı rektörlüğe istifa dilekçelerini sundu.

Darbe girişimi sonrası Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)’nun tüm vakıf ve devlet üniversitlerindeki dekanların istifalarını istemesinin ardından Adıyaman Üniversitesi’nde görevli 13 fakültenin dekanı rektörlüğe istifa dilekçelerini iletti.

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)

RTEÜ’de 13 dekan istifasını sundu

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu’nun (YÖK) devlet ve vakıf üniversitelerindeki dekanların istifasını istemesi üzerine Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde (RTEÜ) 13 dekan istifa etti.

YÖK’ün isteği üzerine RTEÜ’deki 13 dekan, istifasını rektörlüğe sundu. RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, YÖK’ün isteği üzerine üniversiteleri bünyesindeki 13 dekanın istifasını sunduğunu ve YÖK’e bildirildiğini söyledi.

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)

RTEÜ’de 11 akademik ve idari personel açığa alındı

RİZE’de, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde (RTEÜ), 9 akademik ve 2 idari olmak üzere 11 personel açığa alınarak haklarında soruşturma başlatıldı.

RTEÜ’den yapılan yazılı açıklamada, 9 akademik ve 2 idari olmak üzere 11 personelin açığa alındığı ve haklarında soruşturma başlatıldığı belirtilerek, soruşturmalar ve açığa almaların devam edeceği ve yapılarla ilişkisi olan kişilerin tespitinin süreceği ifade edildi.


Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)

AKÜ’de 13 dekan istifa etti

AFYON Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) 13 fakültenin dekanı istifa etti.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) Ankara’daki toplantı sonrası devlet ve vakıf üniversitelerinde dekanların istifa etmesini istemesi üzerine AKÜ’de görevli 4’ü vekil 13 fakültenin dekanı istifa dilekçelerini üniversite yönetimine sundu.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) –