Şifremi Unuttum

Yemen’de Dang Ateşi Salgını! 42 Kişi Öldü

Yemen'de Dang Ateşi Salgını 42 Kişi Öldü
Yemen’de dang humması salgını! 42 kişi öldü

posta logo
1 Temmuz 2016

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Yemen’de son altı ayda dang humması nedeniyle 42 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı

Yemen'de dang humması salgını! 42 kişi öldü

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Yemen ofisinden yapılan yazılı açıklamada, son altı ayda 17 bin 796 kişinin dang humması şüphesiyle sağlık merkezlerine başvurduğu, hastalığa yakalanan 42 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

DSÖ daha önce yaptığı açıklamada, Yemen’de bir yıldan fazla süredir devam eden çatışmalar nedeniyle yaklaşık 19 milyon kişinin temiz suya ulaşmakta sıkıntı çektiğini, bölgedeki kanalizasyon şebekelerinin de zarar görmesi nedeniyle dang humması, sıtma ve kolera gibi hastalık risklerinin ortaya çıktığını kaydetmişti. Açıklamada ayrıca ülkedeki sağlık birimlerininyüzde 25’inin çatışmalarda zarar görmeleri, sağlık ekiplerinin veya tıbbi malzemelerin yetersizliği gibi nedenlerle hizmet veremediği aktarılmıştı.

Sivrisineklerden bulaşan virüsün neden olduğu dang humması vakaları, genellikle yağışın sıkça görüldüğü mevsimlerde özellikle haziran ve eylül aylarında artıyor. Uzmanlar, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sıtma ve dang humması taşıyan sivrisineklerin çoğalmasına sebep olduğuna dikkati çekiyor.

AA