Şifremi Unuttum

55 Eğitim Araştırma Hastanesi, ‘Üniversite Hastanesi’ Oldu

55 Eğitim Araştırma Hastanesi, 'Üniversite Hastanesi' Oldu

55 Eğitim Araştırma Hastanesi, “üniversite hastanesi” oldu

DHA logo
27.06.2016

SAĞLIK Bakanlığı’na bağlı 55 Eğitim ve Araştırma Hastanesi, üniversite hastanesi oldu. İstanbul’daki Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlanan hastaneler üniversite öğretim üyeleri ile birlikte ortak kullanım alanı olacak.

Türkiye genelinde bulunan 55 eğitim ve araştırma hastanesi, üniversite hastanesine dönüştü. Bu hastanelerde artık tedavi hizmetinin yanı sıra akademik faaliyetlerde de bulunulacak.

ORTAK KULLANIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde önemle durduğu afiliye hastaneler projesi kapsamında İstanbul’da geçtiğimiz yıl kurulan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlanan hastanelerde normal tedavi hizmetleri devam edecek. Hastaneler üniversite öğretim üyeleri ile birlikte ortak kullanım alanı olacak. Böylece akademik ve teorik faaliyet yürüten akademisyen ve öğrenciler hastanelerde kolaylıkla çalışma imkânı bulabilecek.

DÜNYADA YENİ BİR MODEL

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, konuyla alakalı yaptığı açıklamada “Sağlık Bilimleri Üniversitesi benzeri bir üniversite ülkemizde yok, dünyada da yok. Dolayısıyla biz dünyada yeni bir model olarak ortaya çıkmış bir üniversiteyiz. Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Trabzon, Samsun, Kayseri, Şanlıurfa, Adana, Antalya, Bursa, Kocaeli, İzmir, Ankara ve İstanbul olmak üzere 16 ilde bulunan Eğitim ve Araştırma hastanelerinde uzmanlık eğitimini biz vereceğiz. Bu sayede eğitim ve araştırma hastaneleri, hizmet açısından daha da güçlü hale getirilecek’ dedi.

SBÜ ÜLKE DIŞINDA DA HİZMET SUNACAK

Prof.Dr. Cevdet Erdöl, Somali’de, Sudan’da, Pakistan’da, Filistin’de ve Lübnan’da bulunan Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, Sağlık Bilimleri Üniversite’sinin hizmet verebilmesi için kanun teklifi hazırlandığını da açıkladı.

ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI

SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl: “Üniversitemiz devlet üniversitesi olup, İstanbul’un göbeği sayılan Üsküdar’da, hiçbir ulaşım sorunu olmayan, tarihi ve nezih bir mekânda bulunuyor. Lisans-ön lisans bölüm ve programlarını açarken devlet ve özel sektörde sağlık elemanı ihtiyacını gözeterek planlama yapıyoruz. 2500 kişiye ulaşacak akademik kadromuzla kısa sürede Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olacağız. Üniversitemiz sahip olduğu birikim vizyonu ile ülkemiz ve insanlığa hizmet etmeyi aramıza katılacak olan öğrencileriyle sürdürecektir. Bu vesileyle tercihlerini yapacak öğrencilerimizi üniversitemizde görmekten büyük bir memnuniyet duyacağımızı ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL, (DHA)