Şifremi Unuttum

KKKA Virusu Şüphesi: Bir Hasta Karantinaya Alındı

iha 23
6 Haziran 2016

DOĞA ALCA – SELÇUK KAYA

Erzurum’da çobanlık yapan bir kişi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı.

KKKA virüsü şüphesi: 1 hasta karantinaya alındı

Edinilen bilgiye göre, Erzurum’un Oltu ilçesi Obayayla Mahallesi’nde çobanlık yapan E.D. isimli vatandaş, önceki hafta kene ısırması sonucu yüksek ateş ve karın ağrısı şikayetiyle Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tetkiklerin ardından KKKA virüsü tespit edilen 41 yaşındaki E.D., karantina altına alındı. Durumu ciddiyetini koruyan E.D.’nin, kene ısırması sonucu kendi imkanlarıyla müdahalede bulunduğu, iki gün sonra rahatsızlanarak hastaneye sevk edildiği iddia edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan E.D.’nin kardeşi M.D, “Geçen hafta abim koyunları güderken kene ısırmış. Abim de keneyi kendi imkanlarıyla koparmış. İki gün sonra yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırdık. Durumu ciddiyetini koruyor. Her gün B Rh + kan ihtiyacımız oluyor. Bu gece bizim için önemli. Kan bulmakta zaman zaman güçlük yaşıyoruz. Duyarlı vatandaşlarımız bizlere yardımcı olsun” dedi.

Öte yandan yetkililer, havaların ısınmasıyla birlikte yaşanabilecek kene ısırmalarına karşı vatandaşları uyardı. Kene ısırmalarında hastanelere başvurulması gerektiğini belirten uzmanlar, kenelerden korunmak için vücudun çıplak kalan yerlerinin korunması hususunu hatırlattı.