Şifremi Unuttum

SGK Açıkladı: Hepatit C İlaçları Geri Ödeme Kapsamına Alınacak

SGK Açıkladı Hepatit C İlaçları Geri Ödeme Kapsamına Alınacak

SGK açıkladı: Hepatit-C ilaçları geri ödeme kapsamına alınacak

medimagazin logo
17 Mayıs 2016

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) tarafından, 16-22 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası nedeni ile etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinlikler kapsamında, 17 Mayıs Salı günü, SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı ve SGK Başkan Yardımcılarının katılımı ile, SGK toplantı salonunda basın toplantısı düzenlendi.

SGK açıkladı: Hepatit-C ilaçları geri ödeme kapsamına alınacak

SGK’nın çalışmaları hakkında detaylı bilgilerin sunulduğu toplantıda, SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı’ nın yanı sıra,  SGK Başkan Yardımcısı Dr. Orhan Koç da ilaç geri ödemeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Geri ödemeler ile ilgili en çok Hepatit-C tedavisinde kullanılan ilaçların gündeme geldiğini dile getiren Koç,  ‘’Bunlar tamamı ruhsatlı ilaçlar, Türkiye’de bunlarla ilgili de çok ciddi maliyetler var.  Yani bir ilaç düşünün 120 bin liraya mal oluyor bir hastanın terapisi. Ama aynı ilacın bir başka ülkede çok daha düşük bir fiyat ile satıldığını biliyoruz.  Ülke ismi vermeyeceğim.’’ dedi.

Alternatif Geri Ödeme Komisyonu ile yaklaşık bir aydır devam eden toplantılarda sona gelindiğini dile getiren Koç,  ‘’Biz bu noktada geri ödeme kuruluşu olarak Alternatif Geri Ödeme Komisyonu ile yaklaşık bir aydır, dün de 12 saat süren bir toplantı yaptık.  3-4 defa toplandık ama dün nihai toplantımız 12 saat sürdü.  Bu toplantı sonucunda bir noktaya geldik, kısa süre içinde yetkili kuruluşlara da arz ederek Hepatit-C ile ilgili tedavi noktasında ilaçların geri ödeme kapsamına alınmasına geçilecek.  Böylece çok etkin bir tedavi olan Hepatit-C’nin %100 tedavisinde başarı sağlayan ilaçlar vatandaşlarımız ile kısa sürede buluşacak.  Bu ve buna benzer ilaçları, Alternatif Geri Ödeme Komisyonu ile çalışarak kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı düşünüyoruz.’’ açıklamalarında bulundu.