Şifremi Unuttum

İkinci MERS Vakasının Görülmesi Üzerine Tayland’da 32 Kişi Karantina Altına Alındı

İkinci MERS Vakasının Görülmesi Üzerine Tayland'da 32 Kişi Karantina Altına Alındı

İkinci MERS vakası görülmesi üzerine Tayland’da, 32 kişi karantina altına alındı

 Cihan_Haber_Ajansı_Logo
CIHAN  | BANGKOK –

 

Tayland’da Ummanlı bir işadamına Ortadoğu Solunum Sendromu (MERS) tanısının konulması üzerine, toplam 32 kişi virüs şüphesiyle karantina altına alındı. Daha önce de ülkede başka bir Ummanlı işadamına MERS tanısı konmuştu.

Tayland Sağlık Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamaya göre, cuma günü ülkede ikinci MERS tanısının tespit edilmesi üzerine 32 kişi karantina altına alındı. Tayland Hastalık Kontrol Departmanı Genel Müdürü Amnuay Gajeena yaptığı açıklamada, virüsün başkent Bangkok’a seyahat eden 71 yaşındaki Ummanlı’da tespit edildiğini belirtti. Gajeena, aynı uçakta bulunan Ummanlı vatandaşın oğlunun, bir taksi sürücüsünün, otel görevlilerinin de içinde bulunduğu toplam 32 kişinin 2 haftalığına karantina altına alındığı ifade etti. Olayın derinlemesine araştırılmaya devam ettiğine dikkat çeken Gajeena, dolayısıyla daha fazla kişinin karantina altına alınabileceği uyarısında bulundu.

Gajeena, karantina altına alınan başka bir Ummanlı vatandaşın düşük ateş, öksürük ve hızlı nefes alma gibi sorunlarının bulunduğunu söyledi. 75 yaşındaki söz konusu işadamının ise hastalığı atlattığı aktarıldı.

GSYİH’nın yüzde 10’unu turizm gelirlerinden elde eden Tayland, 2015 yılında 29,88 milyon olan turist sayısını, 32 milyona çıkarmayı hedefliyor. Ülkede, MERS vakalarının ortaya çıkmasının turizmi etkilemesi ise beklenmediği ifade ediliyor.

Dünya Sağlık Örgütü 7 Ocak tarihinde yaptığı son açıklamada, 26 ülkeden toplam 1626 laboratuvarda MERS vakasının tespit edildiğini, virüs nedeniyle en az 586 kişinin öldüğünü belirtmişti.

MERS ilk olarak Suudi Arabistan’da 2012 yılında tespit edilmişti. Vakaların çoğu ise Ortadoğu’da görülmüştü. MERS’in, 2003 yılında Çin’de görülen ölümcül Şiddetli Akut Solunum Yetersizliği (SARS) ile aynı aileden bir virüs olduğu belirtiliyor.