Şifremi Unuttum

UNESCO ve L’ORÉAL’den 2016 Yılı “Bilim Kadınları İçin” Bursuna Son Başvuru Tarihi 15 Şubat 2016

Dünya’nın bilime, bilimin kadınlara ihtiyacı var…


L’ORÉAL-UNESCO ortaklığında uluslararası “For Women In Science” programı, 2003 yılından itibaren Türkiye’de, başarı ile yürütülmektedir.

Yaşam Bilimleri ve Malzeme Bilimleri alanlarında araştırma yapmakta olan üçer genç kadın araştırmacı bu program çerçevesinde $15 000 değerinde birer yıllık burs ile desteklenecektir.

Bursa hak kazanacak adaylar akademik özgeçmişleri ve gerçekleştirmek istedikleri araştırma projesinin önemi, niteliği, bilimsel yeniliği ve bilime yapacağı katkı ölçüt alınarak Yaşam Bilimleri ve Malzeme Bilimleri seçim komiteleri tarafından belirlenecek, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından onaylanacaktır.

BURS BAŞVURU KOŞULLARI

  • Adayı doktora derecesini almış T.C. Vatandaşı olması
  • Bilimsel yeterliliğni kanılamış olması
  • Önerilen araşıma projesinin yukarıa belirtilen bir alanda olması
  • Proje süresinin bir yıl geçmemesi
  • 31 Aralık günü itibariyle 40 yaşıdan gün almamış olması
  • Projenin Türkiye’de gerçekleştirilecek olması gerekmektedir.

 

L’Oréal “Bilim Kadınları İçin” Programı ile kadınların bilime olan katkısına farkındalık yaratmak ve bilim kadınlarına dikkat çekerek toplumları bilinçlendirmek hedefleniyor. Proje ile olağanüstü kadın araştırmacılar tespit edilerek genç nesiller ile rol modellerin buluşturulması sağlanıyor. Bilim dünyasına destek olunması ve bilim insanlarının güçlendirilmesi de projenin amaçları arasında yer alıyor.

Biyo çeşitliliğin korunmasından genlerin sırlarını çözmeye, hastalıklar için çare bulmaktan, evreni keşfetmeye kadar; her kıtada, bilimin her seviyesinde çalışan bu olağanüstü kadınlar, hayatlarını bilginin ilerlemesine ve insanlığın iyileştirilmesine adıyorlar.

Uluslararası alanda 17 yıldır UNESCO işbirliği ile sürdürülen “Bilim Kadınları İçin” projesi ile Dünya’nın her yerinden araştırmacı bilim kadınlarını teşvik eden L’Oréal, bugüne kadar 110 ülkeden  2.250’den fazla kadına ulaştı.

 

http://www.loreal.com.tr/kurumsal-sosyal-sorumluluk/kurumsal-sosyal-sorumluluk-calismalarimiz/bilim-kadinlari-icin.htm

http://www.loreal.com.tr/sites/default/files/docs/fwis_2016_bilgi_dokumani.pdf

http://www.loreal.com.tr/sites/default/files/docs/fwis_2016_basvuru_formu.pdf.docx