Şifremi Unuttum

Müezzinoğlu’ndan ‘İnfeksiyon Bulaştırma’ İddialarına Yalanlama

Müezzinoğlu’ndan ‘enfeksiyon bulaştırma’ iddialarına yalanlama


9 Ocak 2016 Cumartesi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine getirilen yaralı polis ve askerlere enfeksiyon bulaştırıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin hizmete yeni açılan Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini ziyaret etti. İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici ile gerçekleştirdiği ziyarette Başhekim Erkan Arslan’dan bilgi alan Müezzinoğlu, hastalarla sohbet etti.

Ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Müezzinoğlu, bir soru üzerine, iki haftadır gribal enfeksiyonlarda artış bulunduğunu ancak  endişe edilecek bir durumun söz konusu olmadığını dile getirdi.

Vatandaşlardan hijyeni birinci öncelikli hale getirmelerini isteyen ve esas sorumluluğun bireye düştüğünü söyleyen Müezzinoğlu, el yıkamanın önemli olduğunu bunun yanı sıra sulu gıda alımını, meyve tüketimini ve direnci artırıcı gıdaları almayı tavsiye ettiklerini bildirdi.

“Bu tür iddiaları da belgesiz, verisiz bir iddiayı da reddediyorum”

Müezzinoğlu, terör operasyonlarının devam ettiği bölgelerde bazı hastanelerde personelin yaralı asker ve polislere bilerek enfeksiyon kaptırdıkları yönündeki iddialara ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine şunları söyledi:

“Bu ülkenin tüm hekimleri, tüm hemşireleri, sağlık hizmeti sunucuları bir defa mesleğinin aşığıdır. Asla hiçbir hekimimizin, hiçbir hemşiremizin, böyle bir yanlışın içinde olması söz konusu olmaz. Çünkü biz ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesinin, anlayışının mensuplarıyız. Ben, sağlık çalışanlarımızdan, başta hekimlerimiz olmak üzere tüm hemşirelerimiz, ebelerimiz dünyaya örnek olacak bir sağlık hizmeti sunuyoruz. Vatandaşımız olmayan 2,5 milyon Suriyeliye kendi vatandaşımız gibi hizmet eden bir anlayışın mensupları, kendi emniyet görevlisine, kendi vatandaşına böyle bir yanlışı aklının ucundan bile geçirmez. Böyle bir şey de söz konusu olmaz ama bazı hatalı insan yok mudur, eksik yapan yok mudur? Hatalı ve eksik yapan varsa da bunun gereği yapılır.”

Konuyla ilgili işlem başlatılan bir personelin olup olmadığı yönündeki soruyu ise Müezzinoğlu, “Bu anlamda herhangi bir şikayet gelmiş değil. Herhangi bir elle tutulur bir veri de yok. Bunlar hekimliği ve Türkiye’deki güvenli ortamın algısını bozmak için algı yönetimi yapmak isteyen bir anlayış. Bizim görevimiz her ortamda insanı yaşatabilmek, derdi olanın derdine derman olabilmek. Bu tür iddiaları da açıkçası belgesiz, verisiz bir iddiayı da reddediyorum” şeklinde yanıtladı.