Şifremi Unuttum

Antibiyotik Kavgasına Eczacı Odası’ndan Açıklama

‘Antibiyotik kavgasına Eczacılar Odası’ndan açıklama’


DHA

Eczacılar Odası, Kağıthane’de reçetesiz antibiyotik vermeyi reddeden nöbetçi eczanede çıkan ve biri polis memuru iki kişinin yaralandığı kavga ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Sahada uygulanması mümkün olmayan yasaklarınızı gözden geçirin” denildi.

'Antibiyotik kavgasına Eczacılar Odası'ndan açıklama'

 

İstanbul Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cenap Sarıalioğlu, bir grup eczacı ile birlikte olayın meydana geldiği Gürsel Mahallesi’ndeki eczane önünde saat 14.00’te açıklama yaptı.

“REÇETESİZ İLAÇ ECZACININ TERCİHİ DEĞİLDİR”

Cenap Sarıalioğlu, “Bu saldırı bir kamu görevi olarak yerine getirdiğimiz, nöbet hizmeti sırasında yetersiz güvenlik önlemleri sebebiyle çaresiz bırakılmamızın sonucudur. Reçetesiz ilacın eczacının tercihi değil, bu ülkenin bir gerçeği olduğunu görmezden gelinmektedir. Bu olay, hekime ulaşmanın önündeki katkı payı ödemeleri gibi onlarca engeli kaldırmadan, sahadan bihaber olarak koltuklarından fermanlar savuran zihniyetin eseri ve suçudur” dedi.

“HASTALARIMIZ 10 LİRALIK İLAÇ İÇİN 20 LİRA ÖDEMEK ZORUNDA KALIYOR”

 

Cenap Sarıalioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hastalarımız 10 TL’lik bir ilaç için reçete katkı payı, muayene ücreti, katılım payı gibi ödemeler nedeniyle, 15-20 TL gibi ödemeler yapmak zorunda bırakılmaktadır. Sadece yasaklar koyarak akılcı ilaç kullanımı konusunda mesafe kaydetmek mümkün değildir. Hastalarımızla bizleri karşı karşıya getiren ve sahada uygulanması mümkün olmayan yasaklarınızı gözden geçirin. Sağlıkta şiddete daha fazla kurban vermeden gerekli yasal düzenlemeleri hayata geçirin.”

REÇETESİZ İLAÇ İSTEYEN KİŞİ POLİSİ BIÇAKLADI, POLİS DE BACAĞINDAN VURDU

 

Kağıthane’de, eczaneden reçetesiz ilaç almaya çalışan bir kişi ile tartışan polis memuru, kendisine bıçakla saldıran kişiyi tabancayla bacağından vurdu.

POLİS MEMURU TESADÜFEN İLAÇ ALIYORDU

Olay, 23 Aralık gecesi saat 21.30 sıralarında bir nöbetçi eczanede meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, eşi ve kızı ile eczaneye ilaç almaya gelen polis memuru Y.Ç. sıra beklerken içeriye M.B.K. adlı kişi girdi. Reçetesi olmadığı halde antibiyotik isteyen M.B.K., eczacının ilacı reçetesiz veremeyeceklerini söylemesi üzerine bağırmaya başladı.

“BÜFEDEN BIÇAK ALIP GERİ DÖNDÜ”

 

Kendisini uyaran polis memuru ile tartışan M.B.K., sinirli bir şekilde dışarı çıktı. Yan tarafta bulunan bir büfeden bıçak alan M.B.K. tekrar eczaneye geldi. M.B.K, bıçağı polis memuruna rastgele sallarken, polis memuru Y.Ç. de beylik tabancasını çıkararak havaya ateş açtı. Bu sırada, polis memurunu kasığından yaralayan M.B.K, panikleyerek eczaneden çıkıp kaçmaya başladı.

POLİS YARALI HALDE SALDIRGANI TAKİP ETTİ

Yaralı halde saldırganın peşinden koşmaya başlayan polis memuru, saldırganı Tonoz Sokak’ta yakalayarak sol bacağından tabancayla vurdu.

YARALILAR İYİ

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri polis memuru ile M.B.K’yı ambulanslarla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Burada tedavi altına alınan 2 yaralının da sağlık durumlarının ciddi olmadığı öğrenildi.

Olayın ardından nöbetçi eczane kapatıldı. Çalışanlar eczanenin kepengine ’Silahlı saldırı nedeniyle eczane kapanmıştır. Nöbet iptal’ yazılı bir kağıt asarken, ilaç almaya gelenler başka nöbetçi eczanelere yöneldi.