Şifremi Unuttum

Sağlık Bakanı: Birey Hakları Önemli Ama, Toplumun Hakları Onun Önünde

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ‘Aşı programı etkilenmeyecek’


DHA

Geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi (AYM) aşı konusunda açılan davayla ilgili karar vermiş ve anne-baba rızası olmadan çocuğa zorunlu aşı yaptırılmasını Anayasa’ya aykırı buldu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise aşı takvimi ile ilgili konuştu. Müezzinoğlu, Anayasa Mahkemesinin ailenin rızası olmadan zorla aşılama yapılamayacağına ilişkin kararının aşı programlarını etkilemeyeceğini, aşılama programlarının uygulanmasına aynen devam edileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu 'Aşı programı etkilenmeyecek'

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı 5. Sağlık Bakanları Konferansı’na katıldı. Bakan Müezzinoğlu, Çırağan Sarayı’ndaki konferansta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

TOPLUMUN HAKLARI ÖNEMLİ

Gazetecilerin Anayasa Mahkemesi’nin aşı kararını hatırlatması üzerine Müezzinoğlu, Anayasa Mahkemesinin önermiş olduğu karar ve gerekçelerine bakarak yeniden bir yasal düzenleme yapılacağını söyledi. Bakan Müezzinoğlu,”Bireyin hakkı toplumun haklarını, sağlıklı geleceğini bozuyorsa burada karar toplumu ve diğer bireyleri koruma yönünde olacaktır. Anayasa Mahkemesi keşke bilim kurumlarının görüşünü alarak karar verseydi. Birey hakları önemli ama toplumun hakları onun önünde” diye konuştu.

 

SAHTE İÇKİDEN ÖLÜMLER

Sahte içkiden yanan ölümlerin ardından denetimlerin sıklaştırıldığını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, “Burada kullanıcının duyarlılığı önemli. Ucuz, ne olduğunu bilmediği veya bildiği ama daha önce bana zararı olmadı deyip devam etmesi kendi kendine intihardır. Bütün denetimler yeniden gözden geçirilmesi gereken konu. Bugün itibariyle 99 müracaat olduğu notu var. 32 insanımızı kaybettik. Yoğun bakımda 4, serviste de 1 kişi var” dedi.