Şifremi Unuttum

Her Yıl Binlerce Kişiyi Öldüren “Tehlikeli Virus” Almanya’da Ortaya Çıktı


Her yıl binlerce kişiyi öldüren “tehlikeli virüs” Almanya’da ortaya çıktı!


12.11.2015

Kronik rahatsızlığı bulunanlar ve yaşlılar başta olmak üzere her yıl binlerce kişinin ölümüne neden olan tehlikeli virüs Almanya’da 100 kişide ortaya çıktı.

Almanya’nın Schleswig Holstein eyaletine bağlı Bad Segeberg bölgesindeki Bootstedt yurdunda kalan üç mülteci norovirüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre hafta sonu 39 mülteci norovirisün sebep olduğu kusma ve ishal gibi şikayetlerde bulunurken, aynı yurtta kalan 100 mülteci koruma amaçlı karantina altına alındı.

Yetkililer, aralarında çok sayıda çocuk ve gencin bulunduğu yaklaşık bin 870 mültecinin yaşadığı yurtta kalanların norovirise karşı korunması için farklı dillerde broşür hazırladı.

EN ÇOK KRONİK HASTALARI VE YAŞLILARI ETKİLİYOR

Daha çok bünyesi zayıf olan, akciğer ve kalp hastalığı gibi kronik rahatsızlığı bulunan ve yaşlılar başta olmak üzere her yıl yaklaşık 4 bin kişinin ölümüne neden olan hastalıkla ilgili uzmanlar önlem alınması çağrısı yapıyor.

Norovirüs bulaşan kişilerde ilk 24-48 saat sonrasında şiddetli bulantı, kusma, ishal, baş ağrıları ve yüksek ateş meydana geliyor, hastalık 2-3 gün içerisinde kendiliğinden iyileşebiliyor. Virüsten korunmak içinse en etkin yolun hijyen kurallarına uymaktan geçtiğine dikkat çeken uzmanlar, hastanın kullandığı tekstil ürünlerinin kaynatılmasının önemli olduğunu belirtiyor.

RAMİS KILIÇARSLAN / BAD SEGEBERG