Şifremi Unuttum

Mbilla Bilmecesi


Mbilla bilmecesi


4.9.2015

Antalyaspor’un Kamerunlu futbolcusu yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Tedavisi Antalya’da sürdürülüyor ancak doktorlar teşhis koyamadı. Mbilla’nın sıtma olduğu iddia edildi

Antalyaspor’un sezon başında Samsunspor’dan transfer ettiği Mbilla Etame Gençlerbirliği maçında takımını öne geçiren golü atmış, hem Antalyaspor’daki hem de Süper Lig’deki kariyerinin ilk golüne imza koymuştu. Kamerunlu futbolcunun bu büyük sevinci kısa sürdü. Takımla birlikte Fenerbahçe maçı için İstanbul’a giden Mbilla Etame, aniden ateşlendi ve kadrodan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

ATEŞİ UZUN SÜRE DÜŞMEDİ

Mbilla’nın tedavisine İstanbul’da başlandı. Ateşi düşmek bilmeyen golcü futbolcu, Antalya’ya döndü. Şikayetleri artarak devam eden Mbilla, Antalya Anadolu Hastanesi’nde müşahede altına alındı. Önce tedavisi kolay yapılabilecek bir hastalığa yakalandığı düşünülen Mbilla, Antalyaspor sağlık kurulu tarafından hastanede yalnız bırakıldı. Sadece hastane doktorları ve birkaç yakını dışında Kamerunlunun yanında kimse yoktu.

YARIM BIRAKTI İDDİASI

Mbilla’nın yakınlarından alınan bilgiye göre ise; futbolcu yaz tatili için gittiği Kamerun’da benzer şikayetlerle doktora başvurdu, ilaç tedavisi yapıldı, ancak iyileştiğini düşününce tedavisini tamamlamadan kampa katılmak üzere Antalya’ya döndü. Bu gelişmelerin anlatılması üzerine telaşlanan Antalyaspor sağlık kurulu ve yetkililer, Başkan Gültekin Gencer’in talimatıyla Mbilla ile yakından ilgilenmeye başladı.

HASTALIĞI BİLİNMİYOR

Antalya Anadolu Hastanesi’ndeki doktorların Mbilla’nın ateşini bir türlü düşüremediklerini, hastalığa ise tam olarak tanı koyamadıkları öğrenildi. Ancak sıtma hastalığına yakalandığından şüphe edildi. Konu ile ilgili bilgi almak istediğimiz Antalyaspor Sağlık Kurulu Başkanı Dr. Burhanettin Çalım’a ve aynı zamanda Antalyaspor’un yönetim kurulu üyesi de olan Anadolu Hastaneleri Genel Koordinatörü Dr. İrfan Erdoğan’a ulaşılamadı. Hastane yetkilileri Mbilla’nın pazartesi günü taburcu olacağını ancak hastalığının ne olduğu ile ilgili bilgi veremeyeceklerini açıkladı.

KENDİNİ TOPARLAMASI 1 AY SÜRER

Yaklaşık 1 haftadır hastanede kontrol altında tutulan Mbilla Etame’nin sıtma olduğu ancak hastalığının bulaşıcı türden olmadığı iddia edildi. Kamerunlu futbolcunun ağır bir hastalık geçirdiği belirtilirken toparlanıp sahalara dönüşünün 20 gün ila 1 ay arasında değişebileceği öğrenildi.