Şifremi Unuttum

British Airways’in Kabin Memuru Sıtma Yüzünden Hayatını Kaybetti

BA’nın bir kabin memuru sıtma yüzünden hayatını kaybetti


Birce BORA

20 Temmuz 2015

Türk Hava Yolları (THY) kabin amiri Selda Durmaz’ın Nijerya’nın Lagos kentinde görev yaparken sıtmaya yakalanarak hayatını kaybetmesinin ardından şimdi de British Airways (BA) için çalışan bir kabin memuru işi için Gana’nın başkenti Akra’ya yaptığı seyahatte sıtmaya yakalanarak vefat etti.

İngiliz basını ismi henüz basına açıklanmayan kabin memurunun Akra’da konakladığı otelde hastalık belirtileri göstermeye başladığı ve hemen hastaneye kaldırıldığını ancak kurtarılamadığını yazdı.

BA konu ile ilgili yayınladığı açıklamada “ Meslektaşımız hayatını kaybettiği için çok üzgünüz. Çalışanlarımız ve yolcularımızın güvenliği bizim için herşeyden önce geliyor. Kabin görevlilerine sıtmanın yaygın olduğu bölgelere uçtuklarında en yüksek kalite böcek savarlar temin ediliyor ve onlara bu hastalıktan korunmak için ihtiyaç duydukları tüm bilgiler veriliyor. Ayrıca uçuştan önce ya da sıtma bölgesinde bulundukları süre boyunca sıtma tableti kullanmak isteyenlere de bu ilaçlar veriliyor. Çalışanlarımızın hastalığı yayan sivri sineklere maruz kalmaması için hem ulaşım araçlarını hem de kalacakları otelleri kontrol ediyoruz” dedi.

BA için çalışan bir kabin memuru en son 6 yıl önce yine Gana’ya yapılan bir seferin ardından sıtma mikrobu kaparak hayatını kaybetmişti.

Her yıl yaklaşık 2 bin Britanya vatandaşının Afrika’ya yaptıkları ziyaretlerin ardından sıtma mikrobu kapmış bir şekilde ülkelerine döndüğü tahmin ediliyor.