Şifremi Unuttum

THY’den Sıtma Önlemleri

THY’den sıtma önlemleri


Murat ÇAKIR/İSTANBUL, (DHA)

27 Haziran 2015

Türk Hava Yolları (THY), uçuş ekiplerinde son günlerde görülen sıtma hastalıklarının ardından yeni bir karar aldı.

Kokpit ve kabin ekipleri uçuş saatlerini doldurduklarında dinlenmek için gittikleri ülkelerde konaklıyorlar. Fakat sıtma vakalarından sonraTHY, Afrika’da riskli gördüğü iki uçuş noktasında yatıyı (konaklamayı) kaldırdı.Ayrıca Afrika uçuşlarında görev alacak personele limit getirilerek tüm kabin memurlarının ayda sadece iki kez Afrika’ya uçması öngörüldü.

Afrika’da kaptığı sıtma hastalığından hayatını kaybeden Kabin Amiri Selda Durmaz’ın ardından THY harekete geçti. Durmaz’ın vefatı sonrasında iki kabin memurunda daha sıtma tespit edilmişti.

THY, uçuş ekiplerine Temmuz ayında Afrika uçuşlarında yapılacak değişiklikleri elektronik posta yollayarak çalışanlarına bildirdi. Buna göre, Addis Ababa ve Abuja seferlerinde ki yatılar kaldırıldı.Seferde görev yapacak uçuş ekibinde personel sayısı artırılacak.Görev yapan personel git-gel yaparak bu iki sefer noktasında konaklamalar kaldırılacak.

THY yaptığı düzenlemeyi personeline şöyle duyurdu;

-Temmuz ayı programında bir kabin ekibi için maksimum 2 Afrika seferi planlaması yapılacaktır. 2 üzeri Afrika seferi planlanması durumunda, en geç 24 saat önceden bildirilmesi durumunda Ekip Planlama Call Center ya da Planlama Şefliği(Kabin) görev değişikliği yapılmasını sağlayacaktır.

– ADDİS ABABA (ADD) ve ABUJA (ABV) seferleri Temmuz ayı programında git-gel olarak icra edilecektir. Ayrıca diğer Afrika seferlerinin de git-gel olarak düzenlenmesi çalışmaları devam etmektedir.

Afrika’da diğer noktalarda mesai saatlerinin tutmaması nedeniyle yatılara devam edilecek. Ancak personelin aşıları ve aldığı tabletler kontrol edilerek uçuşa gönderilecek. Özellikle nöbetten Afrika hattında uçuşa gidenler uyarılacak ve aldığı ilaçlara bakılacak.