Şifremi Unuttum

KKKA’dan Ölümde İhmal İddiası

Kkka’dan Ölümde İhmal İddiası

Yozgat’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından hayatını kaybeden Harun Taştan’ın (56) eşi Hatice Taştan, eşinin ihmal sonucu hayatını kaybettiğini iddia etti. Taştan, “Kan değerleri 63’e düşen eşime ambulans tahsis edilmeyince Sivas’a ticari taksi ile götürmek zorunda kaldık” dedi.

Eşi Harun Taştan’ın 8 Ağustos 2014 tarihinde samanlığa saman attığını ve duş alırken üzerinde kene gördüğünü ve kene ile birlikte aynı gün saat 23.40’ta Akdağmadeni Devlet Hastanesi Acil Polikliniği’ne gittiğini belirten Hatice Taştan, ”Yapılan kan tahlil sonucunun PLT olan kan değerlerinin 100-400 arasında olması gerekirken normal değerin adlında olan 91 çıktı. Doktor buna rağmen uygun hastaneye sevkinin yapılmayarak tekrar kan tahlili için gelmesini istedi. İlk tahlil sonucuna göre eşim sevk edilseydi erken tedaviden dolayı yaşama şansı daha yüksekti. Eşimin ihmal edildiği kanısındayız.

Eşim 11 Ağustos’ta tekrar Akdağmadeni Devlet Hastanesi Acil Polikliniği’ne kan tahlili için gitti. Tahlil yapan doktor eşimin Sivas Cumhuriyet Hastanesi Hastanesi’ne gitmesini isteyerek mutat araçla sevk etmiş. Biz de ticari taksi ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne gittik.

Sivas’ta bizim hangi şikayetle ne ile geldiğimizi sordular ve biz de özel araçla geldiğimizi söyledik. Acil doktoru, ’Sizi nasıl böyle gönderirler? Sizin ambulansla gelmeniz lazımdı’ diye sitem etti. Öğrendiğimize göre eşimin pazartesi günü Akdağmadeni Devlet Hastanesi’nde yapılan tahlil sonucuna göre PLT kan değeri 63’e inmiş. Bir insanın kan değerinin 75’in altına inmesinin sıkıntılı bir durum olduğunu öğrendik. Akdağmadeni Devlet Hastanesi doktorlarının, hastaneye ilk gittiklerine sevk etmediklerini hem de hastalığın ileri seviyesinde uygun sevk etmeyerek bu olayda ihmalkar davrandıklarını, hem eşimin hem de toplumun sağlığını hiçe saydıklarını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi doktorlarından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığında (KKKA) bu senenin en ağır vakası olduğunu öğrendiklerini kaydeden Taştan, ”Eşim gözlerimin önünde eridi gitti. Bizim başımızı yaktılar. Toplumun sağlığını hiçe saydılar. Takdiri ilahi böyleymiş, kabul ediyoruz ama ihmali affedemiyoruz. Başkalarının canı yanmasın diye mücadele edeceğiz. Bu konuda gerekli belgeleri savcılığa sunduk. Ben ve 3 çocuğum sonuna kadar bu ihmalin peşini bırakmayacağız. Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’ndan yardım istiyorum. Bu ihmalin sorumluları cezasını çekmeden içimiz rahat etmeyecek” diye konuştu.

Kamu Hastaneleri Birliği Yozgat Genel Sekreterliğinden ise konu hakkında araştırma başlatıldığı belirtildi.