Şifremi Unuttum

Kahramanmaraş’ta Direnen Asistan Hekimlerin Yanındayız

Kahramanmaraş’ta Direnen Asistan Hekimlerin Yanındayız


15 TEMMUZ 2014

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi asistan hekimleri dün (14.7.2014) başladıkları eylemlerine devam ediyorlar. Türk Tabipleri Birliği olarak asistan hekimlerin haklı taleplerini ve bunun için yaptıkları eylemi destekliyoruz.

Türk Tabipleri Birliği bugün (15.7.2014) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan’ın imzasıyla Üniversite Rektörü (aynı zamanda Tıp Fakültesi Dekan Vekili) Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan’a ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Cengiz Dilber’e mektuplar yazarak asistan hekimlerin taleplerinde haklı olduklarını belirterek sorunlarının görüşmeler yoluyla ivedilikle çözülmesini talep etti. Ayrıca asistan hekimlerimize gerçekleştirdikleri bu demokratik eylemden dolayı herhangi bir idari soruşturma ya da yıldırma uygulanmaması konusunda duyarlılık göstermeleri de istendi.

Asistan hekimlerimizin sorunlarının hepimizin sorunu olduğunu hatırlatır, halkımıza nitelikli sağlık hizmeti verebilmemiz için bu konuda sadece Sütçü İmam Üniversitesi’nde değil tüm Türkiye’de başta Sağlık Bakanlığı ve Üniversitelerimiz tarafından ivedilikle adımlar atılması beklentimizi kamuoyuyla paylaşırız.

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi

Rektör Prof. Dr. Karaaslan’a yazılan mektup için tıklayınız.

Başhekim Prof. Dr. Dilber’e yazılan mektup için tıklayınız.