Şifremi Unuttum

Mandırada Kuduz Karantinası

Mandırada kuduz karantinası

05.07.2014 11:16

KIRIKKALE’nin Bahşılı ilçesi Doğanay Mahallesi’nde büyükbaş hayvan besiciliği yapan N.A. adlı bir vatandaşa ait mandıra, 6 ay süreyle karantinaya alındı. Mandıra sahibi, 2 büyükbaş hayvanının ölümü üzerine durumu Kaymakamlık ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bildirdi, kuduz vakasının görülmesi üzerine mandıra 6 ay süreyle karantinaya alındı.

Veteriner hekimlerince ölen hayvanlardan alınan numune, Ankara Etlik Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü’ne gönderildi. Hayvanların kuduzdan öldüğünün anlaşılmasını üzerine işletmede hastalık belirtisi gösteren bir büyükbaş hayvan da itlaf edildi. İşletmedeki 19 hayvana da ilaçlama çalışması yapıldı. İlçede bulunan köpekler de aşılanırken, sahipsiz olanlar belediye tarafından toplanıp, hayvan barınaklarına götürüldü.

Bahşılı Kaymakamı Harun Ersin Polat yaptığı açıklamada, mandıradaki hayvanların kuduz nedeniyle ölmesinin tespit edilmesinin ardından işletmenin 6 ay süreyle karantinaya alındığını belirtti. İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu da toplanıp, kuduz hastalığı ile ilgili alınacak tedbir ve uygulamaları belirledi. Ayrıca ilçede yaşayan vatandaşlar kuduz konusunda bilgilendirildi.

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)