Şifremi Unuttum

Karıncalarla Şifa

Karıncalar ile şifa

06 Mayıs 2014 | 09:29

Sivas’ın Suşehri ilçesine bağlı Kale köyünde ormanlık alanda yaşayan kırmızı karıncaların saldığı kokunun, astım ve nefes darlığına iyi geldiği belirtiliyor.

Suşehri’ne bağlı 2600 rakımlı Kale köyünde ormanlık alanında bulunan kırmızı karıncaların saldığı kokunun astım ve nefes darlığına iyi geldiğini keşfeden köylüler, astım hastalarını ve sigara bırakmak isteyenleri karınca yuvalarına götürmeye başladı.

Tatar Köyü Muhtarı Fatih Şahin, “Benim teyzem de astım hastası. Kendisi köye geldiği zaman bu yöntemle hastalığını tedavi ediyor ve hiç ilaç kullanmıyor. İstanbul’da bir doktor tanıdığım bana yaşadığım köyümdeki ormanlık bölgede bu tür bir karınca yuvasının olması halinde astım rahatsızlığı yaşayanların tedavi olabileceğini söylemişti. Teyzemi İstanbul’dan getirdik ve köyde bu tedaviyi 7 gün süre ile uyguladık ve astım rahatsızlığını bir yıl süre ile hiç yaşamadı” dedi.
Köylüler ise, “Karıncalar yuvalarına karşı olası bir saldırıyı bertaraf etmek ve savunma için bu kokuyu salgılıyor. Özellikle astım hastaları ve sinüzit tedavisinde çok önemlidir” dedi.

SİNAN YAYLAK