Şifremi Unuttum

Yemekten Zehirlenen 58 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı

Yemekten zehirlenen 58 öğrenci hastaneye kaldırıldı

25 Nisan 2014 | 23:20

Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde 3 farklı okuldan 58 öğrenci öğlen yedikleri yemeklerden zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Olay, öğle vaktinde Ortaköy ilçesinde bulunan üç farklı lisede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Okulu’nda eğitim gören öğrenciler öğle saatinde dersten çıkarak yemekhanede yemek yedi. Yemekten bir süre sonra mide bulantısı ve baş dönmesi başlayan öğrenciler durumu okul yetkililerine bildirdi.

Yetkililer 112 acil servisi arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahale sonrası okulda zehirlenen öğrenciler ambulanslarla Ortaköy Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede yapılan tedavilerinin ardından sağlık durumları iyi olan öğrenciler taburcu edilirken, durumunun ağır olduğu belirlenen öğrenciler ise Aksaray Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Ortaköy Devlet Hastanesi’ne giderek tedavi altına alınan toplam 58 öğrencinin olduğu öğrenildi. Yemekten zehirlenen öğrenciler, “Öğlen yemek geldi ve biz yemekleri yedik. Zannedersem yemekler bozuktu, ondan zehirlendik. Yemekten bir süre sonra başım ağrımaya başladı ve midem bulandı. Daha sonra hastaneye geldik, burada bize zehirlenme teşhisi koydular” diyerek olayı anlattı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

YASİN CAN