Şifremi Unuttum

Ağrı’da Kuduz Vakası

Ağrı’da kuduz vakası

Doğubayazıt ilçesinde sokak köpeği tarafından ısırıldıktan sonra kuduz şüphesiyle Elazığ’a sevk edilen kişi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

AA

Güncelleme: 12:54 TSİ 23 Nisan. 2014 Çarşamba

Ahmedi Hani Mahallesi’nde yaşayan ve kuduz şüphesiyle Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen Hüseyin Medenioğlu (49), burada 12 gün süren tedavinin ardından yaşamını yitirdi.Elazığ’dan 112 Acil Servis ekipleri ve yakınları tarafından getirilen Medenioğlu’nun cenazesi, Doğubayazıt Şehir Mezarlığı’na götürüldü. Görevliler, defin işlemi için 4 metre derinliğinde, bir metre genişliğinde mezar kazdı.

Aralarında sağlık ekiplerinin de bulunduğu görevlilerin, maske ve eldiven takarak, boş mezarı dezenfekte etmesinin ardından Medenioğlu’nun cenazesinin üzeri önce kireçle daha sonra da toprakla kapatıldı.

Medenioğlu’nun yakınlarından Sedat Budak, Medenioğlu’nun bir sokak köpeği tarafında ısırıldığını ve ufak bir sıyrık olduğu için başta önemsemediğini söyledi.Budak, Medenioğlu’nun 7 Nisan’da Doğubayazıt Devlet Hastanesi’ne başvurduğunu ifade ederek, “Yapılan muayenede kuduz olduğu tespit edildi. Burada tedaviye alındı ama hiçbir karantina uygulaması gerçekleştirilmedi. Hastamız daha sonra Elazığ’a sevk edildi. Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Köpekler başıboş geziyor. Bir ay içerisinde 2 kişi yaşamını yitirdi” diye konuştu.