Şifremi Unuttum

Sağlıkta Çağ Atlayan Türkiye: Yolsuzluk, Vicdansızlık, Manipülasyon!

Sağlıkta Çağ Atlayan Türkiye: Yolsuzluk, Vicdansızlık, Manipülasyon!

11 ŞUBAT 2014

TTB Merkez Konseyi tarafından 11 Şubat 2014 tarihinde yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de sağlığın; ”Her yanından yolsuzluk fışkıran, medya mühendisliğiyle manipüle edilen, mızrak çuvala sığmayınca suçu hekimlere yükleyen, çocuğunu kaybeden bir ailenin acısına bile hürmet etmeyen vicdansızlarca savunulan büyük bir yalan”dan ibaret olduğuna dikkat çekildi.

Basın Açıklaması

11.02.2014

Yolsuzluk… Vicdansızlık… Manipülasyon…

İŞTE, “SAĞLIKTA ÇAĞ ATLAYAN TÜRKİYE”

AKP ve Gülen Cemaati arasındaki ittifak çatırdadı; ayakkabı kutularında destelenen paralar, yatak odalarındaki para sayma makineleri, kasetler, dinleme kayıtları ortalığa saçıldı.

Haberlerde önce şunu okuduk:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi başdanışmanı, AKP milletvekili Yalçın Akdoğan’ın eniştesi Oktay Ferşat’la (eski) Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın kayınpederi Ali Yüksel birlik olmuş, Sağlık Bakanlığı’na Acil Servis İstasyonu yapma işine girişmişler.

Oktay Ferşat açık açık anlatıyor:

“Sağlık Bakanlığı benden 100 bin lira rüşvetin parasını aldı. … 100 bin lirayı benden alan Sağlık Bakanı’ndan sonra ikinci adam (Müsteşar Yardımcısı) Muhammed Mısır. Ve bana Bakan’ın sponsoru, seçim bölgesinde, Edirne bölgesinde 40 trilyonluk bütçeyi bana yüklediler. Bunu sen ödeyeceksin, tamam mı? Taahhüt ettim.”

Sonra şunu okuduk:

Habertürk Gazetesi’nde 24 Eylül 2013 günü “Bu mu sağlıkta çağ atladığı iddiasında olan Türkiye?” başlıklı bir haber yayınlanıyor.

Ve bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Alo Fatih”i arıyor. Haberi yapan üç gazeteci anında işten atılıyor ve siyasi başdanışman Yalçın Akdoğan’a rapor ediliyor.

Haberi “düzeltmek” için de çare bulunuyor:

“- Hemen Sağlık Bakanı’nı arayıp demeç alalım, birinci sayfadan verelim.

– Nasıl yapmak lâzım?

– Bakanlık diyecek ki; Oradaki hekimin hatası!”

Bugünlerde şunu da okuduk:

Van’ın Gürpınar ilçesinin yolları kardan kapalı bir mezrasında hayatını kaybeden çocuklarının cesedini saatler boyunca sırtlarındaki torbada taşıyan aile için vicdan yoksunu gazete “Çuval mizanseni” manşetini attı.

Ve (bir kez daha) gördük ki;

“Sağlıkta çağ atlayan Türkiye” büyük bir yalandan ibarettir.

Her yanından yolsuzluk fışkıran,

Medya mühendisliğiyle manipüle edilen,

Mızrak çuvala sığmayınca suçu hekimlere yükleyen,

Çocuğunu kaybeden bir ailenin acısına bile hürmet etmeyen vicdansızlarca savunulan büyük bir yalan!

Gerçeklerin konuşulabildiği, haber yapılabildiği, hataların eleştirilebildiği, bilgiye, emeğe hürmet edilen, insana yalnızca insan olduğu için saygı duyulan, eşitliğe değer verilen demokratik bir ülke yaratabildiğimizde sağlık da çağ atlayacaktır.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ

MERKEZ KONSEYİ