Şifremi Unuttum

Hekim Açığımızı Kapatacağız

Hekim açığımızı kapatacağız

03 Şubat 2014 15:07 (Son güncelleme 03 Şubat 2014 15:13)

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “20 bin uzman hekim açığımız var. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren her yıl 2, 3 ve 4 bin fazla hekim gelecek ve bu açığımızı kapatacağız” dedi.

BALIKESİR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bandırma’nın Edincik beldesinde halka hitaben yaptığı kısa konuşmasında, bakanlık olarak her zaman sağlıklı beslenmeyi önemsediklerini söyledi.

Sağlıklı gıdanın başında zeytin ve yağının geldiğini belirten Müezzinoğlu, “Bana zaman zaman Edincik’ten sızma zeytinyağı geliyor. Beni sağlıklı görüyorsanız bunu zeytinyağına borçluyum” diye konuştu.

Bakanlık olarak her türlü sağlık hizmetini sunmaya çalıştıklarını vurgulayan Müezzinoğlu, tek sorunlarının yeterli hekimin bulunmaması olduğunu kaydetti.

Daha önce ülkeyi yönetenlerin tıp fakültelerine daha çok öğrenci alması durumunda bu sorunun bugün yaşanmayacağını ifade eden Müezzinoğlu, “20 bin uzman hekim açığımız var. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren her yıl 2, 3 ve 4 bin fazla hekim gelecek ve bu açığımızı kapatacağız” dedi.

“Çomak sokmak isteyenler var”

Müezzinoğlu, daha kaliteli hizmet sunmak istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Bundan rahatsız olanlar var. Daha önce çomak soktukları gibi bugünlerde de çomak isteyenler var mı? Var. Ama artık Recep Tayyip Erdoğan var, o çomakları bir kıyıya atacağız. 10 yıl önce ambulans uçaklarımız, helikopterlerimiz var mıydı? Ambulansa mazot koymakta bile zorlanıyorduk. Ama şimdi ambulans uçağımız, geçen hafta Kazakistan’da kaza yapan tır şoförümüzü gitti, aldı, getirdi. Londra’da rahatsızlanan milli atletimizi uçağımız, gitti, aldı, getirdi. Türkiye ancak bu şekilde güçlü olur, Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği muasır medeniyetin üzerindeki bir yolculuğu yapabilir. Onun için birlik ve beraberliğe, sandıkta güçlü bir milli iradeye ihtiyacımız var.”

Müzzinoğlu, daha sonra. beraberindeki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Edip Uğur ile Erdek Belediyesini ziyaret etti.