Şifremi Unuttum

“Tam Gün Konusunda 10 Gün Daha Çalışacağız”

‘Tam Gün’ yeniden ele alınacak

25 Ekim 2013 | 17:35

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tam Gün Yasa Tasarısı’nın üzerinde yeniden çalışıldıktan sonra Meclis Genel Kurulu’na geleceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Müezzinoğlu, ‘Tam Gün Yasa Tasarısı’nda, tam gün çalışma uygulamasının yanlışlıkla mimar mühendis ve avukat kökenli bütün öğretim üyelerini kapsayacak şekilde düzenlendiği iddialarını yanıtladı. 2010 yılında çıkan kanunla bütün üniversitelerdeki öğretim üyelerini ilgilendiren bir yasa düzenlemesi yaptıklarını kaydeden Müezzinoğlu, “Bizim bu yeni düzenlememiz tıp fakültelerindeki hocalarımız ve dış hekimliği fakültesindeki hocalarımız için. Ama bu düzenleme otomatikman diğer fakültelerdeki hocalarımızı da 2010’daki kanuni düzenlemeye atıfta bulunduğu için onları da etkiliyor. Biz geçtiğimiz çarşamba günü tam gün boyutuyla Meclis Genel Kurulu’na getirmeyi planladığımız kanun tasarımızı grup başkanvekilliklerimizle, gerek hukuk fakültelerimiz, gerekse mimarlık, mühendislik fakültelerimizden gelen talepler doğrultusunda yeniden bir değerlendirme yapalım diye Başbakanımızla dün görüştük. O da ‘Bir hafta 10 gün çalışma yapın, ondan sonra yeniden Meclis gündemine taşıyalım’ dedi. Bir hafta 10 gün çalışacağız. Bizim tıp fakülteleri ve diş hekimlikleriyle ilgili düzenleme Sağlık Bakanlığı olarak bizi ilgilendiriyor. Ama mimarlık ve üniversitelerimizin diğer bölümlerindeki hocalarımızın statüsünü 2010’da çıkan kanunla paralel mi gideceğiz, yok onu ayrıştıracak mıyız bir hafta 10 günlük süreçte onun üzerinde çalışacağız” dedi.

“YIKILIP YENİDEN YAPILACAK”

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yıkılıp yerine yenisinin yapılacağını belirten Müezzinoğlu, “Proje çalışmaları başladı. Onun yerine yeniden o bölgeye sağlık alanında boşluk oluşturmadan ve Taksim’in geleceğine de hizmet sunabilecek modern bir hastane projesi üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.