Şifremi Unuttum

Savaşa Karşı Yaşamı Savunmaya İnatla Devam Edeceğiz

Savaşa Karşı Yaşamı Savunmaya İnatla Devam Edeceğiz

EKLENME TARİHİ: 04 EKIM 2013

TBMM Genel Kurulu’nda, Suriye ‘ye ilişkin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yabancı ülkelere gönderilmesi ve buna imkan sağlayan gerekli düzenlemelerin Hükümet tarafından belirlenecek esaslara göre yapılması için hükümete verilen yetkinin süresinin bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Savaş tezkeresinin Meclis’te oylandığı gün olan 3 Ekim 2013 günü Türkiye’nin büyük illerinde meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları “Savaşa Hayır” etkinlikleri düzenlediler.

İstanbul’da da DİSK İstanbul Bölge Temsilciliği, KESK İstanbul Şubeler Platformu, TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu ve İstanbul Tabip Odası’nın çağrısıyla 19.00’da Galatasaray Lisesi önünde buluşan meslek örgütü, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ve üyeleri “Suriye’ye Emperyalist Müdahaleye Hayır” talebini yinelediler.

Hekimler de basın açıklamasında “Hekimler Savaşa Karşı” dövizleri taşıdılar.

Basın metnini KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Aydoğan’ın okuduğu açıklamada; Türkiye’nin AKP Hükümeti eliyle Ortadoğu’daki savaş bataklığına sürüklenmeye devam ettiği vurgulandı. Meclis’te oylanan tezkerenin savaşa doğru atılan bir adım olduğu ve daha fazla katliam, daha fazla kan ve gözyaşı getireceği uyarısı yapıldı. “Bizler bu mücadele kararlılığında, tüm gücümüzle bu tezkereye HAYIR diyecek, daha fazla güç için daha fazla savaş, daha fazla gözyaşı isteyenlere karşı var gücümüzle barışı ve halkların özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz!” denildi.

Basın metni için tıklayınız