Şifremi Unuttum

Suudi Arabistan, Yeni Gelen Hacı Adaylarını MERS-CoV Taramasından Geçiriyor

Hacı adaylarında “corona virüsü” yok

30 Eylül 2013 07:37 (Son güncelleme 30 Eylül 2013 07:41)

Suudi Arabistan, kutsal topraklara ulaşan 600 bin hacı adayına yapılan tıbbi kontrollerde “corona” virüsüne rastlanmadığını açıkladı.

 

RİYAD

Suudi Arabistan, kutsal topraklara ulaşan 600 bin hacı adayına yapılan tıbbi kontrollerde “corona” virüsüne rastlanmadığını açıkladı.

Enfeksiyon Hastalıkları Ulusal Bilim Kurulunca düzelenen basın toplantısında, hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gelecekler için ekiplerin kurulduğu, hava, kara ve deniz yoluyla ulaşacak misafirlerin kontrolleri yapılarak ülkeye kabul edileceği bildirildi.

Hacı adayları için gerekli tüm hazırlığın Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile beraber yürütüldüğü belirtilen açıklamada, ülkeye giriş yapan tüm hacıların aşılarının kontrol edildiğini yapılmamış ise aşıların yapılacağı ifade edilen toplantıda, tetkikler sonucu sayıları 600 bini bulan hacı adaylarında “corona” virüsüne rastlanmadığı kaydedildi.

Suudi Arabistan’da 114 kişinin “corona” virisüne yakalandığı, 49 kişinin ise hayatını kaybettiği ifade edildi.

Dünyada ilk kez geçen eylül ayında tespit edilen virüsten 139 kişi etkilenmiş, virüs sebebiyle 58 kişi hayatını kaybetmişti.