Şifremi Unuttum

Türkiye’deki Otellerde Tatil Yapan 47 Rus Turist Daha Zehirlendi

Türkiye’deki otellerde tatil yapan 47 Rus turist daha zehirlendi

7.08.2013, 12:33

Rosturizm internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye’deki otellerde tatil yapan Rus turistlerin zehirlenmesi ile ilgili yeni vakaların tespit edildiği bilgisi verildi.

Açıklamada: ‘Antalya’da bulunan Rusya Başkonsolosluğu’nun bildirdiğine göre, bölgede tatil yapmakta olan Rus turistlerin zehirlenme vakaları devam etmektedir. ‘Akut gastroenterit’ tanısı ile çoğunluğu çocuklarda görülen vakalar ile ilgili bilgi Rusya Başkonsolosluğu’na ulaşmıştır. Bu vakalardan 23 tanesi Alanya’daki …. Oteli’nde, 24 tanesi ise Belek’te bulunan …. Oteli’nde görülmüştür’ denildi.

3 Ağustos 2013 itibari ile Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosluğu Belek’te bulunan Oteli’nde tatil yapan 69 Rus vatandaşının tıbbi yardım için başvuruda bulunduğunu bildirmişti. Başvuru sahiplerinin tamamına ‘akut gastroenterit’ tanısı konularak tıbbi yardımda bulunulmuştu. 15 turist Kemer ve Antalya’daki hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

Salı akşamı itibariye alınan bilgiye göre, hastaneye kaldırılan bu 15 turistten sadece bir çocuğun tedavisine devam edildiği, diğer hastaların ise taburcu oldukları öğrenildi.