Şifremi Unuttum

Çin’de Kuş Gribi: H7N9 Olguları Sürüyor

Çin’de kuş gribi vakaları artıyor


22 Temmuz 2013 10:41 (Son güncelleme 22 Temmuz 2013 10:42)

Çin’de kuş gribinin yeni görülen türü H7N9 virüsüne 61 yaşındaki bir vatandaşın daha yakalandığı ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu kaydedildi.

PEKİN

Çin’de kuş gribinin yeni görülen türü H7N9 virüsüne 61 yaşındaki bir vatandaşın daha yakalandığı ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu kaydedildi.

Başkent Pekin’deki Çaoyang Hastanesi’nde tedavi gören vatandaşın son vakasıyla ülkede H7N9’a yakalananların sayısı 133’e yükseldi.

Yaşlı kadının Hıbey eyaletinde kanatlı hayvan satışı yapılan bir pazardan alışveriş yaptığını beyan ettiği kaydedilirken, antibiyotik tedavisi uygulanmasına rağmen durumunun kötüye gittiği belirtildi.

Uzmanlar, son vakayla ilgili açıklamalarda, “durumun garip olduğunu” belirterek, yaz aylarında böyle bir hastalığın görülmesinin “çok düşük bir ihtimal” olduğunu ifade ediyor.

Ülkede  ilk H7N9 virüsü mart ayında görülmeye başlanmış, nisan ayında neredeyse her gün doğu eyaletlerinde kuş gribi vakalarına rastlandığı haberleri gelmişti. Hastalık mayıs ayında aniden gerilemiş, haziranda sadece bir kişide kuş gribi tespit edilmişti.

Çin’de şu ana kadar toplam 113 kişide H7N9 virüsü görülürken, 43 kişi kuş gribi nedeniyle hayatını kaybetti.