Şifremi Unuttum

Başkent Dayanışması: Gözaltına Alınanlar Serbest Bırakılsın!

Başkent Dayanışması: Gözaltına Alınanlar Serbest Bırakılsın!

10 TEMMUZ 2013

Taksim Dayanışması’nı oluşturan emek- meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti yönetici ve temsilcilerinin gözaltına alınması Ankara’da da protesto edildi.

Başkent Dayanışması tarafından 9 Temmuz 2013 tarihinde Güvenpark’ta düzenlenen basın açıklamasında, gözaltına alınanların biran önce serbest bırakılması istendi.

Basın açıklamasında, Başkent Dayanışması bileşenlerinden Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Selçuk Atalay ve TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Bayazıt İlhan da birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalarda, ülkenin dört bir yanında süren polis saldırılarının ve baskıların kabul edilemez olduğu vurgulandı.

TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Bayazıt İlhan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İstiklal Caddesi’nden Gezi Parkı’na doğru yürüyen, kim oldukları belli, meslek örgütü, siyasi parti temsilcilerini apar topar gözaltına aldılar. Hükümet bize ‘Ben size demokrasi diye bir şey tarif ediyorum. Dört senede bir sizin önünüze sandığı koyacağım. O sandığın kurallarını da ben belirleyeceğim. Oyunuzu kullanır, ondan sonra da hiç bir şeye karışamazsınız’ diyor. Bu bir utanç tablosudur. Bunun demokrasi ile bir alakası yoktur. Kentiniz yağmalanacak, sesiniz çıkmayacak, güzelim sahillerimize nükleer santral kurulacak, sesiniz çıkmayacak, hastanelerimiz, okullarımız satılacak, sesiniz çıkmayacak, ne yiyeceğimize ne içeceğimize, kaç çocuk doğuracağımıza karar verilecek sesiniz çıkmayacak. Her şeyi devlet belirleyecek. Hiç kimse bize palavra okumasın. Bunun bir demokrasi olmadığını hepimiz biliyoruz. Taksim Dayanışması, Gezi Parkı direnişçileri bize ilham verdi. Bir kez daha haykırıyoruz; Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bundan sonra yağma yok, direniş var”