Şifremi Unuttum

İTO: Taksim Dayanışması Temsilcilerinin Gözaltına Alınmasından Derin Endişe Duyuyoruz!

Taksim Dayanışması Temsilcilerinin Gözaltına Alınmasından Derin Endişe Duyuyoruz!

EKLENME TARİHİ: 09 TEMMUZ 2013

Hukuksuz ve keyfi uygulamalar son bulsun, gözaltına alınanlar serbest bırakılsın.

8 Temmuz Pazartesi günü saat 19.00’da bizzat İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun törenle açtığı, vatandaşları davet ettiği Gezi Parkı’na gitmeye çalışan yurttaşlarımıza ve “Taksim Dayanışması”nı oluşturan emek- meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti yönetici ve temsilcilerinin de aralarında bulunduğu gruba polis müdahale etmiş ve 32’si Taksim Dayanışması bileşenlerinin temsilcisi olmak üzere Taksim Meydanı girişinde ve civarındaki 50 kişi hukuksuz ve keyfi bir şekilde gözaltına alınmıştır. Ayrıca uygulanan polis şiddeti nedeniyle pek çok vatandaşımız yaralanma ve gaz maruziyeti ile sağlık sorunu nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvurmuş, 17 yaşındaki M.T adlı bir gencimiz başından yaralanmış ve beyin kanaması nedeniyle ameliyat edilmiştir. Geçirdiği ameliyat sonrası hayati tehlikesi devam etmektedir. Gözaltına alınanlar arasında İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu ve TTB Merkez Konseyi delegesi Dr. Kamil Tekerek de vardır.

Genel Sekreterimiz Dr. Ali Çerkezoğlu (evinin kapısı kırılarak) ve diğer 4 Taksim Dayanışması temsilcisinin evlerinde arama başlamıştır. Gözaltına alınanların özgür kalmasını beklerken böyle bir durumla karşı karşıya kalmamız, bundan önceki süreçler de göz önünde bulundurulduğunda, endişelerimizi daha da arttırmıştır.

Gezi Parkı süreciyle toplumda yeşeren demokrasi ve özgürlük duygularını yok etmeye yönelik hukuksuz uygulamalar bizi yıldırmayacaktır.

Taksim Dayanışması’nın bir bileşeni olarak parklarımıza, kentimize ve geleceğimize sahip çıkmaya ve taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz.

Yetkilileri bu ve benzeri tüm antidemokratik uygulamalardan vazgeçmeye ve gözaltına alınan arkadaşlarımızı serbest bırakmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

İstanbul Tabip Odası
Yönetim Kurulu