Şifremi Unuttum

ATO’dan: Baskı ve Şiddete Karşı Hekimler Alanlarda

17.Haz.2013 15:00:00

Gezi Parkı direnişinde üçüncü haftaya girilirken cumartesi günü parka ve Taksim Meydanına kimyasal gazlar ve sıvılarla yapılan polis müdahaleleri ve başta Kızılay olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki kentlerde yaşanan ölçüsüz polis şiddeti nedeniyle TTB, TDB, KESK, DİSK ve TMMOB 17 Haziran pazartesi günü ülke genelinde iş bıraktı. “Baskı ve şiddete karşı direnenlerle birlikte alandayız” diyen birlik ve konfederasyonlar, Ankara’da öğlen saatlerinde Kolej Meydanı’nda buluşarak Ziya Gökalp caddesine doğru yürüyüşe geçti. Ankara Tabip Odası, Ankara Dişhekimleri Odası ve SES Ankara Şubesi’nin çağrısı üzerine, Ankaralı hekimler ve sağlıkçılar da korteje katılmak üzere Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi bahçesinde bir araya geldi.

“Başbakan %50’nin %50’den büyük olduğunu kanıtlamaya çalışıyor”

Yürüyüşe başlamadan önce HÜTF bahçesinde toplanan kalabalığa seslenen Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Özden Şener, Gezi Parkı direnişi çerçevesinde yaşananlar olaylar nedeniyle Başbakan’ı eleştirerek, “Türkiye’de yer yerinden oynarken, tansiyonu düşürmekle görevli 1 numaralı kişi, %50’nin %50’den büyük olduğunu kanıtlamaya çalışıyor” dedi.

TOMA’lardan vatandaşların üzerine sıkılan suya biber gazı karıştırıldığını, İstanbul Valisi’nin de bu konu hakkında “kimyasal değil ilaçlı su” diye konuştuğunu hatırlatan ATO Başkanı, biber gazının kimyasal olduğunu ve toplulukları dağıtmak için kullanılması gerekirken insanları boğmak için kullanıldığını belirterek, “Göz yaşartıcı gaz diye masumlaştırıcı bir ifade kullanılsa da, bu ancak anaların gözlerini yaşartır” diye konuştu.

Özgürlüğün kokusu

Pazar günü Ankara’da çıkan olaylarda yaralanan genç kızın kafasında yuvarlak şekilde çökme kırığı olduğunu ifade eden Dr. Özden Şener, polisin gaz kapsüllerini nişan alarak silah gibi kullandığını  söyledi. Şener sözlerini, “Ankara’da her yer artık gaz kokuyor ama bu koku aslında özgürlüğün kokusu” diye bitirdi.

ATO Başkanı’nın ardından söz alan Ankara Dişhekimleri Odası Genel Sekreteri Helin Aras Tek de bu akıl almaz uygulamalar karşısında dişhekimlerinin de diğer sağlıkçılar ile birlikte direneceğini söyledi.

Daha sonra Kolej Meydanına doğru yürüyüşe geçen sağlıkçılara çevredeki vatandaşlar da alkışlarla ve kornalarla destek verdi. “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Hükümet İstifa” pankartları  arkasında yürüyen kortejden sık sık “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları yükseldi.