Şifremi Unuttum

ATO’dan: Ağır Yaralanan Sarısülük İçin “Saat Geriye İşliyor”

 

Ağır yaralanan Sarısülük için “saat geriye işliyor”

10.Haz.2013 12:00:00

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB 10 Haziran 2013 Pazartesi günü Mülkiyeliler Birliği’nde halk direnişi, talepleri ve bu direnişe uygulanan polis şiddeti ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Ankara Tabip Odası adına Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Rıza Özbek’in katıldığı açıklamaya, Ankara’da polisin uyguladığı şiddet sonucu başından yaralanan Ethem Sarısülük’ün ailesi ve avukatı da geldi. Ortak açıklamayı kurumlar adına KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Dengiz Sönmez okudu.

Organları bağışlanacak
Açıklamanın ardından söz alan Ethem Sarısülük’ün abisi Mustafa Sarısülük, kardeşinin sağlık durumu hakkında son bilgileri kamuoyuyla paylaşarak, organların artık iflas ettiğini ve doktorların artık daha fazla yaşatamayacaklarını belirttiğini söyledi. “Maalesef artık saat geriye doğru işliyor” diye konuşan Sarısülük, beyin ölümü gerçekleştiğinde Ethem’in organlarını bağışlamak için gerekli başvuruları yaptıklarını belirtti.

 Polis hala Savcılığa teslim edilmedi
Mustafa Sarısülük’ün ardından söz alan Avukat Kazım Bayraktar, Ethem’in vurulduğu günden bu yana şikâyetlerini vermelerine, tanıkların ve görüntü kayıtlarının tutarlı olmasına rağmen, hala failin açıklanmadığını, Emniyet Müdürü ve Vali’nin, ateş eden polisi Savcılığa bildirmediğini söyledi. Bayraktar, Emniyet Müdürü ve Vali’yi bu suça ortak olmamaları için geri adım atmaya ve polisi teslim etmeye çağırdı. Bayraktar ayrıca halka da seslenerek, yaşanan olaylar sırasında etrafta buldukları mermi ve kovanları kendilerine ulaştırmaları ve olaya şahit olan tüm görgü tanıklarının temasa geçmeleri ricasında da bulundu.

 Yapılan basın açıklamasının tam metni için tıklayınız.