Şifremi Unuttum

İstanbul Tabip Odası’ndan 9 Haziran Pazar Günü Yapılacak Taksim Dayanışma Mitingine Çağrı

Sayın Meslektaşlarımız,

Taksim’de bir halk destanı yazılıyor. Ne 100 yıla yaklaşan Cumhuriyet tarihimizde ne 600 yıla varan Osmanlı tarihimizde böyle bir “halk ayaklanması” görülmedi.

İstanbul Tabip Odası Taksim Dayanışma bileşenleri arasındadır.

Bildiğiniz gibi 27 Mayıs 2013 tarihinde saat 22.00 sularında Taksim Gezi Parkı’nın fiilen yıkılması girişimi sonrası yaşanılan toplumsal duyarlılık karşısında hükümetin izlediği polis şiddeti nedeniyle başta Taksim İstanbul olmak üzere bütün yurtta, yurttaşlar demokratik tepkilerini ortaya koydular.

Ne yazık ki, toplumun demokratik ve insan hakkı eksenli taleplerinin barışçıl ve demokratik şekilde ortaya konmasına karşı iktidar şiddet, baskı ve yasakçı politikalarına devam etmektedir. Tek bir yurttaşımızın burnunun kanamadığı, gerilimlerin ortadan kalkarak demokratik taleplerin dillendirilebildiği bir toplumsal iklime bir an önce kavuşmak için yoğun çaba harcanıyor.

Taksim Dayanışmasının temel taleplerinden en önemlisi şudur:

“Gezi Parkı, Park olarak kalmalıdır. Taksim Gezi Parkına Topçu Kışlası adı altında ya da başka herhangi bir yapılaşma olmayacağını, projenin iptal edildiğine dair resmi bir açıklamanın yapılmasını, Atatürk Kültür Merkezinin yıkılmasına ilişkin girişimlerin durdurulması”

Taksim Gezi direnişi olarak tescillenen gösterilerin 12. gününde İstanbul Tabip Odası olarak halkımızla birlikte orada olacağız.

Taksim hepimizdir diyen tüm meslektaşlarımızı Taksim Dayanışma Mitingine bekliyoruz.

İstanbul Tabip Odası
Yönetim Kurulu