Şifremi Unuttum

İTO’dan: İnsanca Bir Yaşam, Demokratik Bir Ülke İçin Grevdeydik

İnsanca Bir Yaşam, Demokratik Bir Ülke İçin Grevdeydik

EKLENME TARİHİ: 06 HAZİRAN 2013

KESK ve DİSK tarafından çağrısı yapılan 5 Haziran Genel Grevi, TTB ve TMMOB’un da katılımıyla ülke çapında büyük bir mücadele ve dayanışma gününe dönüştü.

Tüm ülkede olduğu gibi İstanbul’da da hayat adeta durdu. Onbinlerce çalışan sabah saatlerinde işyerlerinde etkinlikler gerçekleştirdi. İşyerlerinde ortak açıklama metni okundu, ardından saat 13.00’da iki ayrı noktada buluşularak Taksim’e yüründü.

KESK korteji Unkapanı’nda, DİSK korteji ise DİSK Genel Merkezi önünde bir araya geldi.

Hastanelerde sabah saatlerinde ortak açıklamanın okunmasının ardından hekimler çalıştıkları kurumların bölgesine bağlı olarak 2 ayrı noktadan da yürüyüşe katılım sağladılar.

Oda Başkanımız Prof. Dr. Taner Gören ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ümit Şen’in de aralarında bulunduğu hekim kitlesi Unkapanı’ndaki TTB-İstanbul Tabip Odası kortejinde yerlerini aldılar.

Onbinlerce kişiden oluşan kortej Unkapanı Şişhane üzerinden coşkulu sloganlarla Taksim’e ulaştı. Taksim Meydanı’nda mitinge dönüşen bir basın açıklaması gerçekleştirildi. İnsanca bir yaşam, güvenceli iş ve güvenceli gelecek, demokratik bir ülke talepleri yinelendi.