Şifremi Unuttum

Binlerce Sağlık Emekçisi Hak ve Demokrasi Talepleriyle Alanlardaydı

05.Haz.2013 14:50:00

KESK ve DİSK tarafından başlatılan ve TTB başta olmak üzere pek çok meslek örgütünün de destek verdiği grev kapsamında 05 Haziran Çarşamba günü tüm yurtta olduğu gibi Ankara’da da emekçiler, iş güvencesi ve insanca çalışma koşulları için iş bıraktı. Gezi Parkı direnişiyle de birleşen grev günü halk, özgürlük ve demokrasi talebini bir kez daha yüksek sesle dile getirmek üzere alanlara çıktı.

Ankaralı hekimler, tıp öğrencileri, sağlık çalışanları ve taşeron işçiler de hak taleplerini dile getirmek ve baskılara ve yaşanan devlet şiddetine karşı tepkilerini göstermek üzere Hacettepe Tıp Fakültesi hastanesinde bir araya geldiler. Burada hekimler ve sağlık çalışanlarına seslenen Ankara Tabip Odası Başkanı Özden Şener, Ankara’da Gezi Parkı direnişine destek amaçlı yapılan protestolarda yaralanan vatandaşlara sağlık hizmeti sunmaya çalıştıkları revirlerin polis tarafından basılmasına ve gaz bombaları ile kuşatılmalarına tepki gösterdi. “Hasta tedavi eden doktorlar, hemşireler gazlarla boğulmaya çalışıldı” diyen Şener, halkın faşist uygulamalara isyan ettiğini direniş sonucunda Taksim ve Kızılay meydanlarının geri alındığını ifade etti.

Binlerce hekim ve sağlık çalışanı sık sık “Diktatör istifa”, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Herkese sağlık güvenli gelecek” sloganları atarak Kızılay Meydanı’na yürüdü. Sağlık emekçileri daha sonra  “Hükümet İstifa”, “İş ve işyeri güvencesi, ücret güvencesi ve performans yerine emekliliğe yansıyacak ücret, ücretlerimizin vergi dilimiyle erimemesi, can güvencesi, sağlık hakkı için grevdeyiz” yazılı pankartlarla Ankara’da binlerce işçi ve emekçi uzun bir aradan sonra il kez Kızılay Meydanı’nda toplandı. Mitinge sendikaların ve meslek örgütlerinin yanı sıra birçok siyasi parti ve kitle örgütü katıldı.

Bu sırada Başbakan Vekili Bülent Arınç ile görüşmek üzere Ankara’ya gelen Taksim Platformu tarafından hazırlanan taleplere ilişkin açıklama Kızılay Meydanı’nda toplanan kalabalık karşısında da okundu. Açıklamada, Taksim Gezi Parkı’nın park olarak kalacağı resmen ilan edilmesi, halka uygulanan şiddetin sorumlularının hesap vermesi ve istifa etmesi, biber gazı kullanımının yasaklanması, ülkenin dört bir yanında gözaltına alınan binlerce kişi hakkında hiçbir soruşturma açılmayacağının ilan edilmesi, yaratılan mağduriyetler nedeniyle halktan özür dilenmesi ve Taksim başta olmak üzere Türkiye’deki tüm meydanlarda, kamusal alanlarda toplantı ve eylem yasaklarına son verilmesi talepleri ifade edildi.

Resimlerin tamamı için tıklayınız.