Şifremi Unuttum

5 Haziran Uyarı Grevi

5 Haziran Uyarı Grevi

EKLENME TARİHİ: 04 HAZİRAN 2013

KESK VE DİSK’in ‘iş ve gelir güvencesi’, ‘performans sisteminin son bulsun’, ‘kamuda CEO istemiyoruz’, ‘hükümet memuru istemiyoruz’ başlıklarıyla öne çıkan taleplerle duyurduğu grev kararına hekimler olarak katılacağımızTürk Tabipleri Birliği’nce yapılan basın toplantısında duyurulmuştu. Söz konusu grev kararı Taksim Gezi Parkı direniş süreciyle daha da büyük bir önem kazanmıştır.

Gezi Parkı direnişiyle ülkenin dört bir tarafına yayılan eşitlik, özgürlük ve demokrasi talebine kulaklarını tıkayanların,  halkın canına kast edecek kadar gözünü karartanların ortaya çıkardığı vahşet tablosu yeni bir değerlendirme yapmamız gerektiğini göstermiştir.  Bugün ülkenin bütün şehirlerine yayılan halk öfkesi ve direnişi, yıllardır mahkum edildiğimiz neoliberal yağma ve talan düzenine karşı açılmış bir mücadele bayrağıdır. Yaşamını ve geleceğini savunan tüm halk kesimleri gibi, kamu emekçileri de işine, geleceğine ve yaşam alanlarına sahip çıkmaya kararlıdır.

Bu sebeplerle 5 Haziran 2013 günü yapılacak uyarı grevine Türk Tabipleri Birliği İstanbul Tabip Odası olarak destek veriyor, emekçilerin bu haklı mücadelesinde yerimizi alıyoruz. 5 Haziran 2013, Çarşamba günü sabah saatlerinde hastanelerimizde ekte bilginize sunduğumuz ortak metin okunacak, ardından 13.00’de 2 ayrı noktada buluşularak Taksim Meydanı’na yürünecek ve burada ortak bir basın açıklaması gerçekleştirilecektir.

KESK korteji Unkapanı İMÇ önünde,

DİSK korteji DİSK Genel Merkezi önünde toplanacaktır.

İşimiz, mesleğimiz, geleceğimiz, hak ve özgürlüklerimiz için yürütülen bu haklı mücadelede hepimize kolay gelsin diyoruz. 

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU

Basın açıklaması için tıklayınız