Şifremi Unuttum

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü: 291 Kişinin 141’i Biber Gazından Etkilendi

Haber- GÜNCEL

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü: 291 kişinin 141’i biber gazından etkilendi

SEYFETTİN KOÇAK | ANKARA – 02.06.2013 17:23:13

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Taksim Gezi Parkı için Başkent’te yaşanan gösterilerden etkilenip hastanelerde ayakta tedavi edilen 291 kişinin, 141’inin biber gazından etkilendiğini bildirdi.

Müdürlük, yaşanan olaylar nedeniyle basın yayın kuruluşlarında durumu ağır olan çok sayıda yaralının hastanelerde tedavi gördüğü şeklindeki haberler üzerine açıklama yaptı. Olaylarla ilgili son 2 günde Ankara’daki hastanelere müracaat eden 291 kişinin ayakta tedavilerinin yapıldığını kaydedilen İl Sağlık Müdürlüğü açıklamasında, bunlardan 141’inin biber gazından etkilenmiş, diğerlerinin de darbe, fiziksel yaralanma, şeker, tansiyon gibi rahatsızlığı olan kişiler olduğu ifade edildi.

Çeşitli hastanelerde yatarak tedavi görenlerin sayısının ise 31 olduğuna dikkat çekildi.
Bunlardan 2 kişinin halen yoğun bakımda tedavilerinin sürdüğünü bildiren Müdürlük, yatarak tedavi gören diğer kişilerin ise orta ve hafif vakalar olduğunu açıkladı.

Müdürlük, yaralananlar içerisinde çeşitli darbelere maruz kalmış 52 polis memuru olduğunu da vurguladı, gösteriler başladığından bu yana uzvu kopan yada hayatını kaybeden hiç kimsenin de olmadığına dikkat çekti.