Şifremi Unuttum

İstanbul Tabip Odası’ndan Hekimlere ve Kamuoyuna Duyuru

Hekimlere ve Kamuoyuna

AKP Hükümeti Çıldırmış Olmalı!

İstanbul Valisi’nin ve İstanbul Emniyet Müdürü’nün görevi Taksim Meydanı’na AVM (Alışveriş Merkezi) yapacak müteahhitlerin rantını korumak değil, Gezi Parkı’nı yıktırmamak için seslerini duyurmaya çalışan duyarlı İstanbul halkının can ve mal güvenliğini sağlamaktır.

Gezi Parkı’nı, ağaçlarını korumaya çalışanlarla birlikte İstanbul Tabip Odası’nın ilkyardım çadırına 31 Mayıs 2013 günü sabahın 05.00’inde gaz bombaları ve tazyikli sularla saldırmanın akılla, izanla, vicdanla bir izahını bulamıyoruz. Bu durum, AKP hükümetinin siyasi tutumu olarak görülecekse “siyasetiniz batsın!” demekten kendimizi alamıyoruz.

Görevini kötüye kullanan, Gezi Parkı’nın yıkılmasını, ağaçların sökülmesini sağlamak, müteahhit firmanın çıkarlarını kollamak uğruna insanların üzerine gaz bombaları ve tazyikli sularla polisi saldırtan, “bir kafa travması, bir kol kırığı ve bir bacak kırığı ile yaklaşık yüz kişinin çeşitli yerlerinden sıyrık ve ekimozlar ile gaza bağlı zehirlenme” yaşamasına neden olan yöneticileri istifaya davet ediyoruz. Sergilenen vahşeti siyasi bir tutum olarak sürdüreceklerse hangi partinin görevlisi olduklarını açıklamalarını da bekliyoruz.

Aralarında onlarca hekimin de bulunduğu; Gezi Parkı’nı savunan binlerce İstanbullu, bu ülkedeki rantçı, müteahhit-tüccar zihniyetine karşı, sağlıklı bir çevrede yaşamı, doğayı, paylaşmayı ve dayanışmayı örmek üzere Gezi Parkı’nda seslerini duyurmak için oturmaktaydı. Açılmış davalar daha sonuçlanmamışken, Gezi Parkı’nın betonlaştırılmasını uygun görmeyen bilirkişi raporları dosyalarda mevcutken, “biz karar verdik yıkacağız” diyen, tartışmayan, konuşturmayan, biat edilmesini bekleyen, konuşmak yerine gaz bombası atmayı yöntem olarak benimsemiş bir iktidarla karşı karşıyayız.

Kendi argümanını dahi savunamayan bu totaliter hükümeti, kimyasal silah olarak kabul edilen ve kronik rahatsızlığı olanların yoğun maruziyet durumunda ölümüne yol açabilecek “biber gazı” konusunda bir kez daha uyarmak istiyoruz. İçeriği itibariyle ölümcül sonuçlar doğurabilecek olan “biber gazı bombalarının” ayrıca özen gösterilmeden, hedef alınarak kişilerin üzerine ateşlenmesinin insanlara doğrudan mermi ile ateş edilmesinden bir farkı bulunmuyor. Her an bu gaz fişekleriyle yaralanan bir yurttaşımızın ölüm haberini alma endişeliyle yaşıyoruz. Ülkeyi yönetenleri bu sorumsuz tutumlarından bir an önce vazgeçmeye çağırıyoruz.

Başta hekimler olmak üzere herkesi Gezi Parkı’nda simgeleşen bu doğa, çevre, insanlık ve var olma mücadelesinde taraf olmaya, bugünden itibaren meslek odaları, sendikalar ve “Taksim Dayanışması” platformunun çağrılarına katılmaya, destek olmaya davet ediyoruz.

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU