Şifremi Unuttum

TTB’den Doç. Dr. İlker Belek’i Üniversiteden Koparma Girişimine Karşı İmza Kampanyası

Doç. Dr. İlker Belek’i Üniversite’den Koparma Girişimlerini Kabul Etmiyoruz

altAkdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Belek hakkında ‘öğretim üyeliğinden çekilmiş sayma’ cezası teklif edilerek son savunması istenmiştir.

Elde edilen bilgilere göre soruşturma Doç Dr. Belek’in tıp fakültesinde ikinci mescit açılmasını, çoğulculuk ilkesine aykırı bularak eleştirmesi,  üniversite kaynaklarının tıp fakültesi öğrencilerinin, yemekhane, derslik, laboratuar gibi ortak gereksinimlerine tahsis edilmesini istemesi, “Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği faaliyetleri” ve “elektronik ortamda yapılan tartışmalar”  üzerine açılmıştır.  Demokratik ve özerk üniversite kavramlarına, fikir özgürlüğüne, bilime ve insan haklarına aykırı bu soruşturmayı ve Doç. Dr. İlker Belek’i Üniversiteden koparma çabalarını kabul etmiyoruz.

Tepkimizi dile getirmek ve bu çağdışı girişimleri durdurmak amacıyla bir imza kampanyası başlatılmış durumda. Türk Tabipleri Birliği olarak bu imza kampanyasını destekliyor ve hekimlerimizi akademik ortama, hekimliğe sahip çıkmak adına imza vermeye çağırıyoruz.

İlgili metne http://www.ttb.org.tr/forms/ilkerbelek adresinden ulaşabilir ve imza verebilirsiniz. Toplanan imzalar toplu biçimde Yükseköğretim Kurulu’na teslim edilecektir.

Saygılarımızla.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi