Şifremi Unuttum

İstanbul Tabip Odası’ndan: SABİM Hekimleri Öldürüyor

İstanbul Tabip Odası’ndan

SABİM Hekimleri Öldürüyor, Sağlık Bakanı İstifa!
30 Kasım 2012

İstanbul (Samatya) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Asistan Doktor Melike Erdem 30 Kasım 2012 saat 14:00 sularında hastane 6. Katından atlayarak yaşamına son verdi. Alo 184 hattına yapılan bir hasta şikâyeti sebebiyle ifadesinin alındığını öğrendiğimiz genç meslektaşımızın ölümü hekim kamuoyunda büyük bir üzüntü ve tepkiye yol açtı.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyeleri ile İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeleri olayın ardından acilen hastaneye ulaşarak, hekimlerle bir araya geldi. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu, SES İstanbul Şubeler, Dev Sağlık İş yöneticilerinin de katılımıyla  “SABİM’İNİZ HEKİMLERİ ÖLDÜRÜYOR!” “ALO 184 HATTI KAPATILSIN! SAĞLIK BAKANI İSTİFA!” talepleriyle sağlık çalışanları 16.30’dan itibaren hastane bahçesinde toplandı.

Samatya ve çevre hastanelerden gelen yaklaşık 500 sağlık çalışanı önce hastane içinde bir yürüyüş gerçekleştirdiler. “Recep Akdağ İstifa” sloganlarıyla yürüyen topluluk Acil Önünde yeniden bir araya geldi. Burada yapılan saygı duruşunun ardından yapılan konuşmalarda son 10 yıldır uygulanan sağlık politikalarının bu sonucu doğurduğunu,  katilin Sağlık Bakanlığı olduğunu söyleyerek SABİM ’in derhal kaldırılmasını talep ettiler.

Çevre hastanelerden gelen sağlık çalışanları ile tekrar yürüyüşe geçen topluluk Samatya Sahil Yolu’nu trafiğe kapatma eylemi gerçekleştirdiler. Ardından As. Dr. Melike Erdem’in öldüğü yere kırmızı karanfiller bırakılarak eyleme son verildi.